Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Fellélegző sejtek...

2008.08.24. 20:58 - vitalman

   Lélegezzen mélyeket? Persze ez nem ajánlható jó szívvel a nagyvárosban élőknek ahol a délutáni csúcsforgalom óráiban a levegő oxigéntartalma a 12%-os szintet is alig éri el, az egészségre ártalmas szennyező anyagok - mint az ólom, kéndioxid, szénmonoxid - mennyisége viszont gyakran meghaladja az egyébként is nagyvonalúan meghatározott egészségügyi határértékeket. A levegőben keringő por, pollen és különböző kemikáliák csak tovább rontják a helyzetet.

 

  Az oxigén számos formában található meg a Földön, de van, amelyikből egyre kevesebb van jelen.

  A test milliárdnyi sejtje nem képes közvetlenül a levegőből felvenni az oxigént. Az oxigén a tüdőhólyagocskák szűrőin keresztül jut a vérbe. Az oxigén a vérben aktivizálja magát. Teljes mennyiségének 99%-a a vörös vértestek hemoglobinjához, 1%-a pedig vérplazmához kötődik, és így utazik az artériás ereken keresztül a sejtekig. Megérkezve feltölti a sejteket, amelyek anyagcseréjük során, az izmok és az agy működéséhez szükséges energiát, valamint az életben maradáshoz szükséges testhőt termelnek. A folyamat az elhasználódott anyagok, és melléktermékek kiürítésével válik teljessé. Az anyagcsere vér által visszajuttatott gáznemű végterméke a tüdőből távozik széndioxid formájában.

Ha az anyagcsere nem kifogástalan, vagy nem kellően gyors, néhány nemkívánatos tünet lép fel. Ha például kevés oxigén jut a sejtekhez, azok más energiaforrás után néznek, hogy a létfontosságú funkciókat fenntartsák. Ilyenkor többnyire oxigént nem igénylő erjesztéssel cukrot bontanak le, ami felborítja a sejtanyagcserét és nemkívánatos kémiai anyagokat termel. Rövid időn belül egész csoport gyenge, egészségtelen sejt jön létre, amelyek már elvesztették természetes védekező képességüket. Az ilyen sejtek védtelenné válnak a vírusok, gombák, baktériumok és egyéb kórokozók támadásaival szemben.

  Normális esetben minden percben kb. 1 liter oxigén jut el a sejtekhez. Amennyiben a környezetből megfelelő mennyiségű oxigén nyerhető, a szervezet azt felveszi, és fel is használja. De megvan-e a környezetben a szükséges mennyiség?

Száz évvel ezelőtt a levegő oxigéntartalma 32% volt. Ma az átlag 19% és a nagyvárosokban csak 12-15%. Tokióban az ember néha betér egy oxigénbárba és esetenként 15-20 dollárért, szippanthat néhány mélyet a mesterségesen oxigénnel dúsított levegőből, hogy aztán újra alámerüljön a szmogban.

A tüdőt a végletekig terhelő, a levegőbe kerülő kemikáliák, pollenek, a szénmonoxid, por, kadmium, ólom, ami számos közvetett tünetben nyilvánul meg: fejfájás, fáradtság, kimerültség, légzési problémák, allergia. Az ételekben lévő tartósítószerek, festékanyagok, színezékek, esetenként szennyező anyagok is terhelik a szervezetet, növelve az oxigén-felhasználást.

Az Egyesült Államokban, az utóbbi időkben hatalmas érdeklődést váltottak ki az úgynevezett biológiai oxigénpótlók,, melyek nagy mennyiségű oxigénmolekula átvitelére képesek. A folyékony Stabilizált Oxigén olyan elektrolit oldat, amelyben az oxigén nagy mennyiségben, molekuláris formában van jelen. Ezek közül van, amelyik tiszta forrásvízben megkötve tartalmazza a rendkívül stabil oxigén formulát, ami így évek múltán sem bomlik le. A leghihetetlenebb tulajdonsága azonban, hogy 12,000 milliomod egységnyi oxigént tartalmaz. Összehasonlításképpen a csapvízben 5-7 milliomod, a patak vizében 10 milliomod ez az érték.

A biológiai oxigénpótlóban stabilizált oxigén segíti az életfontosságú sejtoxidációt, támogatja a tökéletes anyagcserét. Az oxigén méregtelenítő és tisztító hatása révén, hozzájárul a fertőzések megelőzéséhez, elpusztítja az anaerob baktériumokat, parazitákat a szervezetben, miközben kíméli a normál bélflórát.

Energiával tölti fel a testet, javítja a fiziológiás folyamotokat. Elősegíti a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és gyógynövények felszívódását és hasznosulását. Javítja a cukoranyagcserét, stabilizálja a vércukorszintet, méregtelenít. A vese működését segíti, csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét.

 Jótékony hatással van a fokozott oxigén-felvétellel járó szellemi és fizikai tevékenységekre, a sportolók teljesítményére. Az agyi funkciókban fellépő zavarok, memóriazavar, depresszió, fáradtság, a vérkeringés serkentésén és a jó oxigén ellátottságon keresztül enyhülnek. A stabil oxigén gátolja az oxigénhiánnyal kapcsolatba hozható kóros folyamatokat, mint a szívizom gyenge vérellátásából adódó angina pectoris és szívroham, magas vérnyomás, érszűkület, trombózis. Csökkenti az izomgörcsök számát, fokozza a teljesítményt, csökkenti az izomlázat, javítja a közérzetet.

A stabilizált oxigén külsőleg használva, de mindenkor csak hígítva (1), sikerrel alkalmazható a bőr különböző fertőzései ellen is, a láb gombásodásakor, égéses bőrfelületre, vágás, karcolás kezelésére, minden fajta bőrkiütésre. Láb és arcbőr gyulladásának kezelésére is ajánlható. A sok keserűséget, kellemetlenséget okozó probléma a pattanásos arcbőr is kezelhető vele. Pattanás akkor alakul ki, ha a faggyúmirigyek váladéka nem tud kiürülni a bőr felszínére, és a pangó váladékba baktériumok, gombák fészkelik be magukat. A folyamat vége gyulladás. Ez lehet enyhe lefolyású, de akár egész életre megmaradó bőrelváltozást is okozhat. A stabilizált oxigént tartalmazó oldat megelőzi a bőr gyulladását. A mitesszerek bekenésével a szennyeződések eltávolíthatók, a beszáradt faggyúmirigy kijáratok szabaddá válnak, miközben a gyulladást okozó baktériumokat és gombákat az oxigén elpusztítja. Fejbőrbe masszírozva serkenti a hajnövekedést.

A szájüregben csökkenti a herpesz, afta kialakulásának veszélyét, a már kifejlődött fertőzéseket kezeli. Torokgyulladás esetén öblögetéssel segíthető elő a gyógyulás. A gyomorfekély kialakulásáért felelős baktériumok megzabolázása mellett a belek gyulladása, a puffadásos tünetek is csökkenthetők az oxigénes oldattal. Az asztmás légzési nehézségek, a légzési nehézség, a tüdőtágulat, hörghurut, az allergia hatására fellépő szénanátha tünetei, hígított oxigénpótlóval, orr- és szemcsepp formában enyhíthetők, sőt az orrmelléküreg gyulladása is. Az immunitás általános erősítésével bevethető influenza, és megfázás esetén is.

   Az oxidáció helyreállításával az oxigénpótló a rákos sejtek

pusztítását segíti. Serkenti a hormonok képzését.

  A vér oxigénszintjét 2 perccel a folyékony stabilizált oxigén elfogyasztása után már mérhetően emelkedik. A Suntory International of Japan vizsgálatai kimutatták az artériás vér hosszan tartó oxigénszint emelkedését a stabilizált oxigén adása nyomán. A Duke University tanulmánya 1996-ban mutatta ki először, hogy az oldat formájában elfogyasztott oxigén a plazma oxigénszintjét direkt módon emeli, és eljut közvetlenül a szövetekhez is.

Az oxigénpótlásnak ez a módja, képes a szervezet minden sejtjének oxigént juttatni. A sejtek végre "fellégezhetnek".

 

  Figyelmeztetés:

  • Terhesség, szoptatás idejére nincs ellenjavallat, a magzati oxigénfelvételt segíti, és javítja a méhlepény anyagcseréjét is.

  • Vérhígító tulajdonsága miatt óvatosan adható együtt alvadásgátlókkal, számítani kell rá, hogy fogyasztásakor fokozódik ezen gyógyszerek hatása, így dózisukat csökkenteni lehet.

  • zik
  • Ellenjavallat nem ismert, de mellékhatásként - a fokozott értágító hatás miatt - fejfájást, a parazitaölő tulajdonsága miatt enyhe hasmenést okozhat. Gyomorpanaszok esetén javasolt az éhgyomori fogyasztás helyett, az oldatot két órával étkezés után meginni. Ha a panaszok nem szűnnek a javasolt alkalmazásban, orvosához, gyógyszerészhez kell fordulni!

  • A termék koncentrált formában kerül forgalomba, ezért hígítása szükséges.

Adagolás:

  • Egészségmegőrzés céljával: 3 x 10 csepp/nap

  • Sport és Fitness teljesítmény növelésére 3 x 20-30 csepp/nap

  • Energiák feltöltésére, vitalitás növelésére: 3 x 20 csepp/nap

  • Időskori általános közérzet javítására: 3 x 20 csepp/nap

  • Víztisztításra - semlegesíti az ivóvízben lévő klórt és megöli a vízben lévő baktériumokat és parazitákat 20 csepp/4 liter

  • Zöldég és gyümölcs frissen tartására rálocsolva - 60 csepp/4 liter

  • Fogszuvasodás, és ínyfertőzés ellen 2-3 csepp a fogkefére

  • Szájüreg öblítésére: 10 csepp/15ml vízbe és gurgulázni 60 másodpercig

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr14630945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huszár József · http://www.vitaminbank.hu 2008.08.25. 12:25:30

További problémát jelent, hogy ezt a kevesebb oxigént is nehezebben tudjuk felvenni. A végeredmény: nem bírjuk a nehéz fizikai munkát, megerőltetést, hamarabb kifáradunk.
Antioxidánsokkal (A-, C-, E-vitaminnal, szelénnel) segíthetünk a problémán, de különösen az E-vitamin könnyíti meg az oxigén felvételét. Saját tapasztalatommal tudom ezt alátámasztani, amióta odafigyelek az E-vitaminra, jobban bírom, nem zihálok olyan hamar, persze nem árt, ha kicsit edzünk, necsak a vitaminokra hagyatkozzunk
süti beállítások módosítása