Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….

2007.10.09. 14:45 - vitalman

...a tyúk, vagy a tojás?

A prosztatagyulladás oka számos esetben ismeretlen. Gyakran előfordul azonban, hogy a probléma okát a hölgyekben találjuk meg. Ugyanakkor, egy meglévő tünetmentes prosztatagyulladás is lehet okozója egy már kialakult nőgyógyászati problémának.

A probléma közös, az igazi ok pedig a kórokozók jelenléte, és az immunrendszer legyengült állapota…

prosztataMinden második férfi életében legalább egyszer megtapasztalja a prosztatagyulladás kellemetlen tüneteit. Nem tudni pontosan, miért ez a nagy gyakoriság, mint ahogy az sem tisztázott, hogy mi a betegség egyértelmű okozója.

Természetesen azonban több rizikófaktor is megnevezhető.

  • Az egyik legnyilvánvalóbb veszélyforrás a húgycső nyitottsága a külvilág felé, aminek következtében a kórokozók, leggyakrabban ebből az irányból jutnak a szervezetbe.
  • Ugyanakkor szervi elváltozások miatt is fokozódhat a gyulladás kockázata. Ilyen a húgycső szűkülete, vagy a záróizmok fokozott tónusa.
  • A meghűlés, felfázás következtében is csökken a szervezet ellenálló képessége, ami megkönnyíti a kórokozók dolgát. Az eredmény megint csak gyulladásos állapot, de ide vezethetnek bizonyos hormonális zavarok is.

Az urológiai problémákkal orvoshoz fordulók közül minden negyediknek prosztatagyulladása van, anélkül, hogy tudna róla. Becslések szerint világszerte 14 millió férfi szenved prosztatabetegségekben, de csak 5 százalékuk részesül megfelelő kezelésekben.

Pedig például a heveny bakteriális gyulladás könnyen diagnosztizálható és hosszantartó gyógyszeres kezeléssel ugyan, de gyógyítható.

A krónikus gyulladásnál

  • vizelési nehézség,
  • alhasi fájdalom,
  • potenciazavar egyaránt jelentkezhet.

Gyulladásos eredetű, alhasi fájdalom is lehet a prosztatabetegség jele, pedig a baktériumok esetleg nem is mutathatók ki. Lehet a gyulladás tünetmentes is, amire csak meddő házaspárok vizsgálatakor, vagy prosztataműtétek eredményeként derül fény.

Az úgynevezett bakteriális prostatitisekben a prosztataváladékban általában kimutatható a kórokozó, de sajnos nem minden esetben. Meg kell jegyezni, hogy a kórokozó alatt nemcsak a baktériumokat, hanem az úgynevezett chlamydia-, mycoplasma- és gombafajokat is értjük.

Ezekben az esetekben nyújthat segítséget egy antibiotikumos kezelés, illetve annak természetes alternatívái. Kérjük kattintson ide és olvasson erről bővebben A természetes antibiotikum című írásunkban.

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás is okozhat tüneteket, bár ez nem általános. Van úgy, hogy minimális méretnövekedés is nehezen induló vizelet, vékony vizeletsugár, elakadó-, visszamaradó vizeletet, vizeletcsöpögés formájában funkciózavart eredményez, másoknál pedig a négy-ötszörös méret sem okoz tüneteket.

A prosztatabetegséget komolyan kell venni! Nem csak a tünetek kellemetlensége miatt, de a másodlagos, például pszichés hatások miatt is. Az elhanyagolt elváltozásoknál ráadásul fennáll a veszély, hogy a folyamat rosszindulatúvá válik. Az időben elkezdett gyógynövényes kezelésessel azonban nagyon jó eredményeket lehet elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr34191252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fitote 2014.07.19. 21:07:03

A prosztatagyulladásról minden információ!

herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulladas-prosztatitisz-prostatitis

herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/46/prosztatagyulladas-kezelese

herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/prosztatagyulladas-okai

herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/43/prosztatagyulladas-tunetei
süti beállítások módosítása