Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen

2007.10.04. 21:31 - vitalman

Mindenki tudja, hogy a szájat elcsúfító, viszkető, vízzel teli fájó hólyagocskákra nincs más megoldás csak a leszárítás… Pedig ha tudnák, hogy tévednek!

A megoldás a megelőzés. Ezt pedig a természet adta lehetőségek hivatottak szolgálni az immunrendszer megerősítésével, és a herpesz szaporodásának meggátolásával. Az alább felsorolt gyógynövények egymás hatását erősítve, kifejezetten a herpesz elleni hadjárat fegyverei.

Macskakarom - Uncaria tomentosa. A kérgét, gyökerét és levelét a dél-amerikai indiánok több mint 2000 éve használják gyógyításra. A növény hatóanyagait a modern tudomány nagyrészt azonosította, így a hatásmechanizmusok ismertek. A hatóanyagok egy része jelentős antioxidáns tulajdonsággal bír.

Emellett különböző vizsgálatok igazolták a növény gyulladáscsökkentő és vírusölő hatását, mivel erőteljesen fokozza az immunrendszernek a „betolakodók” és kórokozók eltávolítására irányuló funkcióit.

A macskakarom néhány alkotóeleméről az is kiderült, hogy vízhajtó, lázcsillapító, mások fokozzák a vegetatív idegrendszer paraszimpatikus funkcióját, vagyis segítenek az ellazulásban.

Európában a macskakarom daganatmegelőző hatása révén került reflektorfénybe. A daganatos megbetegedések kiegészítő kezelésében úgyszintén jelentős sikereket értek el vele.

cinkA cinknek(Zn) az immunrendszer működése szempontjából egyedülálló szerepe van, így semmilyen más nyomelemmel nem helyettesíthető. Tudományosan bizonyított tény, hogy minél kevesebb a szervezetben a cink mennyisége, annál gyengébb az immunrendszer.

Ennek egyik következménye a fertőzésekkel szembeni fogékonyság. A cink fokozza azoknak az elemeknek a képződését és aktivitását, melyek szerepet játszanak a szervezet védekező rendszerében.

Ezek a falósejtek, amelyek ártalmatlanná teszik a „betolakodókat”, és a nyiroksejtek, melyek a baktériumokkal és vírusokkal való első találkozás után keletkeznek, és ismételt találkozás esetén megindítják a specifikus ölősejtek, illetve antitestek termelését.

herpesz ellen - olajfa levélOlajfa levél kivonata - Olea europea. Az olajfa ágai bibliai idők óta a béke és a jólét jelképe, melynek levele rendkívül hasznos gyógynövény. A belőle készített teát lázcsillapítónak és enyhe nyugtatónak használják.

Tartalmazza az oleuropein nevű hatóanyagot (keserű glikozidot). Számos orvosi tanulmány bizonyította csíraölő hatását.

Hatásosnak találták vírusos, baktériumos és gombás fertőzésekben, valamint allergiában és krónikus fáradtság szindrómában.

Bíbor Kasvirág gyökerének kivonata – Echinacea purpurea Moench. A növényvilág egyik legismertebb immunstimuláló és vírusellenes hatású képviselője. Hatóanyagai az echinakozid nevű glikozid, valamint a nagy molekulájú szénhidrátok.

Gátolja a herpesz és az influenzavírus szaporodását és szóródását, növeli a szervezet nem fajlagos (aspecifikus) védelmi rendszerét, megakadályozza a kórokozók szaporodását.

a herpesz vírus ölő - Pau D'ArcoPau D’ Arco - Dél-Amerika trópusi éghajlatú esőerdeiben honos óriásfa. Tradicionális dél-amerikai gyógynövény. Az esőerdei indiánok ősidők óta használják, amire írásos bizonyítékok is vannak. Gyógyhatását igazoló utalásokat találunk az inkák idejéből is.

Tulajdonságai: immunstimuláló, baktériumellenes, gombaölő, parazitaellenes, vírusellenes, antioxidáns, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, reumaellenes, antimutagén (génmutációt előidéző anyag vagy behatás ellenes), leukémia ellenes (elfajult sejteket elpusztító), hashajtó hatás. Mindezt számos klinikai vizsgálat igazolta.

Főbb összetevői: C-vitamin, béta-karotin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, cink, kalcium, kobalt, króm, foszfor, magnézium, mangán, kálium, nátrium, szelén, szilícium, vas, antrakinon, fehérje, zsír, valamint rostanyagok.

lapacholHatóanyagai: lapachol, lapachenole és kinonok. Vírusellenes és immunrendszert stimuláló hatását számos tanulmány igazolta. Candidiasisban és tumorokban is sikeresen alkalmazzák. Ma már a korszerű gyógynövény-terápia oszlopos tagjaként tartják számon világszerte. Az amerikai kontinensen – az előzőleg felsoroltak mellett – diabétesz, lupus, fekély, májbetegségek és allergia kezelésére alkalmazzák.

Csíraölő (microbicid) hatása valószínűleg abból ered, hogy erőteljesen növeli a szövetek oxigénellátását, és ezzel számos baktérium, gomba, parazita és vírus pusztulását okozza.

Klinikai kísérletekben legerőteljesebb antimikrobás hatás a gram pozitív baktériumok (staphylococcus, streptococcus Pneumoriae, Mycobacterium tuberculosis) és gram negatív baktériumok (Shigella), valamint gombák (Candida albicans) esetében bizonyított.

Vírusölő hatást elsősorban Herpes simplex, Polyomyelitis és influenza vírus esetében észleltek. Erőteljes parazitaellenes hatást malária, dysenteria (Entamoeba histolytica), schistosomiasis és Trypanosoma esetében írtak le.

a herpesz vírus ellen - lizin aminosavLizin aminósav - Sok enzimbe, és a kollagén rostokban fordul elő.

A herpesz vírus szaporodásához szükséges enzim szintéziséhez argininra van szükség. A lizin kompetitíve beépül az arginin helyre, gátolva ezzel a herpesz vírus szaporodását, és specifikus antivirális hatást fejt ki. Az ajkakon is megjelenő „lázhólyagokat” okozó herpesz vírus ellen rendkívül hatékony.

Rákkutatók felfedezték, hogy a fiziológiásnál nagyobb mennyiségben a lizin, a cink és a C-vitamin együttese hatékonyan gátolja a rákos sejtekből eredő áttétek képződését.

Jobban megismerve ezeket az összetevőket, a herpeszvírus már nem is tartozik a legyőzhetetlennek gondolt ellenségeink közé. A tudomány és a természet ereje együttesen képes rá, hogy útját állja féktelen szaporodásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr26186380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modula 2012.02.16. 14:28:26

A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet használok, ami propoliszt tartalmaz.
Ez a herstat kenőcs ami egyaránt vírus és baktériumölő is, és nagyon jól csillapítja a fájdalmaz.
Ez mellett nekem még a sok vitamin is segíteni szokott.
süti beállítások módosítása