Az esszenciális zsírsavak két fontos csoportja az omega3 és omega6. Ezekből 1:1 arány kívánatos a szervezeten belül. "Tudta" is ezt az ősember, és nagyjából ennek megfelelően táplálkozott. Napjainkra azonban már szinte csak az eszkimók tartják ezt az arányt. Az ő étrendjükben jelentős arányt kitevő halak, fókák és egyéb tengeri állatok húsa ugyanis sok omega3 zsírsavat tartalmaz. Ezzel szemben az európaiaknál 40-50-szer annyi omega6 kerül a szervezetbe, mint omega3. A következmény: az eszkimóknál 400-szor ritkább a szívinfarktus előfordulása, mint az európaiaknál. Az európaiaknál sokkal több a súlyos gyulladásos kórkép is, az allergia, asztma, reumás folyamatok, krónikus vastagbélgyulladás. >>Folytatás Itt!>>
Omega 3 – Az ősember még ette!
2008.08.22. 22:23 - vitalman
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek