Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

A XXI. század életelixírje

2008.08.19. 12:32 - vitalman

  A Földgolyó felszínének 70%-át víz borítja. Az óceáni árkokban a vízmélység, néhol eléri a szédítő, 11 ezer méteres mélységet. Az óceánok emiatt sokkal nagyobb életteret jelentenek az élőlények számára, mint a szárazföld, és nehezebb elérhetőségük miatt még számos titkot rejtenek. Néhányat azért már sikerült megfejteni, ezek közé tartozik a tengeri moszatok, algák gyógyító ereje.

 A szárazföldön szinte kizárólagossá vált nagyüzemi módszerekkel végzett növénytermesztés során bevetett vegyi anyagok és eljárások erősen lecsökkentették a talajban a létfontosságú tápanyagok koncentrációját. Ez a hiány kimutatható aztán a növényekben és végül az élelmiszerekben is. A hiányos táplálkozás kedvezőtlenül befolyásolja az immunrendszert, és közvetve számos civilizációs betegséghez vezethet. Egyes vitaminok és nyomelemek utólagos, koncentrált pótlása, ezen részben segít, de legjobb a teljes komplexitást nyújtó, eredeti, természetes forrásból felvenni a létfontosságú anyagokat. Az óceánok még viszonylag érintetlen növényvilága, az algák őrzik ezt a természetes összetettséget.

 

A Journal of Agricultural and Food (hemistry folyóirat 2002-ben közölt egy tanulmányt, amelyben a kutatók arról számoltak be, hogy a tengeri algák fogyasztása gátolja a méreganyagok, például a zsírban oldódó dioxin felszívódását emésztőszerveinkben.

 Alginsav hatóanyaguk olyan szénhidrát, amely gátolja a szervezetbe kerülő nehézfémtartalmú mérgek (stroncium, kadmium, plutónium, bárium) felszívódását. Magas jódtartalmuk jótékony hatású a strúma kialakulásának megelőzésében, és csökkent pajzsmirigy működés esetén jótékony hatású. Bór-tartalmuk közvetve szerepet játszik a kalcium- és a magnézium-anyagcsere szabályozásában. N-3 zsírsavaik: csökkentik a vér zsírszintjét, mérséklik a vérlemezkék aggregációját. Kis mértékben növelik a védő koleszterint (HDL) és értágító hatásúak. Lassítják az érelmeszesedést, és csökkentik a vérnyomást. E-vitamin, béta-karotin és szelén tartalmuk miatt szabadgyök-fogóként töltenek be fontos szerepet az érelmeszesedés késleltetésében, a szervezet ellenálló képességének erősödésében, a rák megelőzésében. Magas a rosttartalmuk, javítja az emésztést. A savtúltengést gyorsan enyhítik.

 

Az algák közül nyolc külön figyelmet érdemel:

 

  A hosszú szálú alaria legfőbb lelőhelye a Mendocinoi partok melletti alga mező, melynek gazdagságával a világon csak kevés )”tengeri növénykert" vetekedhet. Becses beltartalma miatt, táplálék kiegészítő készítményekhez is felhasználják. Gazdag forrása a jódnak, B6-, B2-, K-, (-vitaminoknak, kobaltnak, rádiumnak és más nyomelemeknek.

 

 

 

A norvég, vagy csomós moszat, egyes példányai négyszáz évig is elélnek. Gazdag természetes vitaminokban, és ásványi anyagokban és esszenciális nyomelemekben. Természetes formában tartalmaz magnéziumot, kalciumot, foszfort, vasat, A-, B 1-, B2-, (-, D-, E-vitaminokat, aminosavakat, és 60-féle ásványi anyagot, nyomelemet.

 

 

 

 

A népi orvoslásban gyulladáscsökkentőként használt növény hatékonyságát, az újabb kori kutatások is bizonyítják. Tápláló és könnyen emészthető, az emésztési zavarok kezelésére nagyon jó. A húgyúti gyulladásokra enyhülést ad.

 

 

 A tengeri moszat Japánban elterjedt étel. Európában élelmiszeradalékként és ízesítőként is használják. A moszat gyűjtőnéven többféle alga hatóanyagait kínáló készítmények, tabletták meghatározó komponense. A növény minden része felhasználásra kerül. Legfontosabb tulajdonsága jódtartalma, amely a pajzsmirigy normális működéséhez nélkülözhetetlen. A pajzsmirigy szabályozásán keresztül valamennyi kapcsolódó élettani funkcióra hatással van. Szájon át bevéve víz hozzáadásakor megdagad, egyfajta természetes dugaszt képezve a gyomorszájnáI, emiatt előszeretettel használják recept nélkül kapható szerként gyomorégésre.

 

A Norit (porphyra yezoensis), már időszámítás szerinti hatodik században fogyasztották Kínában. Az egyik különlegessége a sejtfalának alacsony cellulóz tartalma, ami által könnyen emészthető. Az alga nagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mint a friss narancs. A-vitamin tartalma vetekszik a spenóttal, jelentős a B-vitamin készlete is. Aminosav tartalma hasonló a zöldségekéhez. Olyan anyagok is kimutathatók benne, melyek a máj működését segítik, és karbantartják a vér koleszterinszintjét. Emellett számos ásványi anyag van benne melyek a sejtfunkciókhoz nélkülözhetetlenek, például cink, mangán, réz, szelén. Az algával végzett kutatások eredményei azt sejtetik, hogy bizonyos hatóanyagai gátolják a rákos daganat fejlődését.

 

 

 

A palmaria palmata alga, a napi szükséglet 100%-át képes nyújtani B6-vitaminból, 660%-ot a B12-vitaminból. Jelentős a vas-, és fluortartalma is.

 

 

 

Az ehető tengeri hínárok és moszatok, különösen a barna algák, mind kitűnő természetes méregtelenítők. Nagy mennyiségű fucoidan nevezetű rostot tartalmaznak, amely megköti a cukrokat és zsírokat, csökkentve ezáltal felszívódásukat a tápcsatornából. Jótékonyan szabályozzák a vércukor- és koleszterinszintet.

 

 

  A tengeri algák gyógyhatása egyáltalán fokozható még? Igen, az Aloe kivonat, valamint a sokoldalúságáról híres Pou D'Arco-t jól kiegészíti a tengeri kúrát. Bár az Aloe Vera a liliomfélék családjának tagja, mégis - karakterét tekintve - nagyon hasonlít a kaktuszokra. A 240 Aloe fajta közül mindössze négynek van tápértéke az ember számára. Az Aloe Barbadensis Miller határozottan a legjobb a négy közül. Az Aloe Vera, természeténél fogva, gazdag kalciumban. Az Aloe Vera az egyetlen olyan ismert növényi eredetű természetes forrás, amely B12-vitamint tartalmaz. Serkenti az emésztést, a nyirok-keringést, a vese-, máj- és epehólyag működést. Az Aloé serkenti a T-limfociták működését, s ezáltal növeli a test ellenálló képességét.

A Pau D'Arco gazdag kalciumban és vasban, amelyek nélkülözhetetlenek a test, különösen az agy működéséhez. A gyógynövényben található C-vitamin, cink és szelén fontos antioxidánsok, amelyek az immunrendszer optimális működéséhez kellenek. Ezen kívül a Pau D'Arco tartalmaz még magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, A-vitamint és néhány, a B-vitaminok csoportjába tartozó vitamint. A gyógykéreg jól ismert adaptogén, általános állapot javító, és hozzájárul az immunrendszer tökéletes működéséhez. Alkalmazásakor javul a tápanyagok felszívódása is. Gombaölő tulajdonsága miatt a Pau D'Arco-t jelenleg széles körben alkalmazzák világszerte, különösen a bélben található paraziták elleni harcban.

 

 

Fő hatásai:

  • Serkenti a szervezet védekező képességét.

  • Segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását.

  • Erősíti az immunrendszert.

  • Javítja a szív és érrendszer állapotát.

  • Lassítja az öregedés folyamatát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr90622913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása