Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Noni – A legrútabb királynő

2008.06.02. 22:40 - vitalman

  Noni, a gyümölcskirálynő. Külleme leírhatatlan, összetétele verhetetlen, hatása páratlan. A gyümölcs külső burkán kis bibircsókok találhatók, mint a vasorrú bába orrán a Jancsi és Juliska meséjében. Színe a zöldtől a sárgán keresztül, a majdnem fehérig igen változatosan visszataszító. Érett állapotában kifejezetten büdös. Akkor miért pont Ő a gyümölcsök királynője? Mert olyan különleges hatóanyagokat rejt magában, mint egyetlen más zöldség, vagy gyümölcs sem a Földön.

 

   Ez az örökzöld növény Polinéziában, Malajziában, Ausztráliában és Délkelet-Azsiában is honos. Hawaii-on Noni-nak hívják, de tudományos körökben Morinda citrifolia-ként tartják számon. A Hawaii-i törzsi gyógyítók 2000 éve használták, láz, gyulladás, hasmenés, szorulás, állatharapás, rovarcsípés és számos betegség kezelésére.

Kutatók véleménye szerint, még negyvenévi kutatómunka után sem sikerült a Noni valamennyi titkát felfedni, és valószínűsíthető, hogy még számtalan jótékony hatása nem ismert. Amerikai orvosok véleménye szerint akár 100-féle egészségügyi problémára is gyógyír lehet!


Az esszenciális aminosavakkal együttesen 18 aminosavat tartalmaz. Összetevői között találjuk - a teljesség igénye nélkül - Morindone, Morindine, Acubin, L.Asperuloside, Alazarin, Capron, Copryl sav, Scopoletin, Damnacanthal anyagokat.

  Legelhíresültebb hatóanyaga a Proxeronin, ami a Xeronin nevű alkaloid előállításához nélkülözhetetlen. Ez az anyag a májban megtalálható ugyan, de csak nagyon kis mennyiségben. A sejtek a véráramlás útján jutnak a Proxeroninhoz, amiből helyben állítják elő a Xeronint. A folyamat jelentőségét nehéz lenne túlbecsülni, hiszen ez az anyag a sejtfal áteresztőképességének szabályozásában játszik szerepet, és ezen keresztül valamennyi sejtfunkcióra hatással van, többek között javítja a tápanyagok felszívódását is. Ha rendelkezésre áll megfelelő proxeronin forrás, a sejt képes a regenerációra. Ez lehet az egyik magyarázata annak, hogy miért olyan hatékony a Noni számos betegség leküzdésében. A Noni jelentős mennyiségben tartalmaz Proxeronint, ami a szervezetet ért bármely támadás esetén létfontosságú, mert a máj készletei végesek. A sejtekben termelt Xeronin révén a Noni közvetve védelmet nyújt a baktériumok és gombák támadásai ellen.


Scopoletin nevű hatóanyaga növeli a melatonin és szerotonin termelést a szervezetben. Ezek csökkentik a hangulati ingadozást, szabályozzák az éjszaka-nappal ciklusváltást, pihentető alváshoz segítenek. Antidepresszáns hatása van, amit az endorfin termelés fokozásával ér el. Hihetetlenül hatékony fájdalomcsillapító. A morfin hatékonyságának 75%-át is elérheti mellékhatások, rászokás, függőség kialakulása nélkül.

A gyümölcs kivonatával serkenthető a nitrogén-oxid termelés. Ez az előbb említett Scopoletin görcsoldó hatásával együttesen csökkenti a stresszes reakció következtében fellépő magas vérnyomást. A nitrogén-oxid emellett javítja a sejtek vérellátását, csökkenti a vérrög képződés esélyét, ezzel csökken a stroke (agyi érkatasztrófa) és az infarktus esélye is. Ezen felül a nitrogén javítja a bélműködést, megakadályozza a trombociták összetapadását, javítja az immunsejtek működését és az inzulintermelést, véd a diabétesz ellen, és a viselkedést befolyásoló összetett agyi folyamatokhoz is szükséges.

A damnacanthal nevű hatóanyaga révén a Noni a sejtosztódás folyamatát is szabályozza, ily módon gátolva a daganatképződést. A falósejtek és nyiroksejtek támogatásával erősíti az immunrendszert, serkenti a betegségek leküzdésében főszerepet játszó T -ölősejtek termelődését.




A gyümölcs péppé tört változata tartalmazza a legnagyobb koncentrációban az említett alkotóelemeket. A feldolgozás a mai napig, az ősi érlelési-és erjesztési technikát követi. Ez az eljárás növeli az aktív összetevők potenciáját, és feleslegessé teszi a mesterséges tartósítószereket. A Noni húsából készült 100 %-os gyümölcslé, évekig eláll ezek nélkül is.

  Az ital fogyasztható önmagában, vagy más gyümölcslébe keverve. Legalább három hónapig tartó szedés után stabil hatást fejt ki.


  A Noni csúnya külseje páratlan belsőértékeket takar.

Proxeronin hatóanyaga egyedülálló a gyógynövények

között, ezért a Noni fogyasztása specifikus hatóanyagainak köszönhetően, semmi mással nem helyettesíthető.

Kedvező szinergikus hatása miatt, más táplálék -kiegészítőkkel való szedésekor hatásuk megsokszorozódik.



A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr59500379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása