Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Egy új élet kezdete

2008.05.29. 14:54 - vitalman

  A terhesség talán a legfontosabb időszak egy nő életében. A terhesség alatt lehetetlen a szervezetet, csupán az ételből ellátni vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy mind az anya, mind a növekvő baba szükségleteit fedezzük. Még minimális tápanyaghiány is súlyosan befolyásolhatja a magzat fejlődését.


  Felfedezték, hogy az újszülöttek születési hibái összefüggenek az enyhe B1, B2, B6, folsav, cink, vas, kalcium és magnézium hiánnyal, valamint a túlzott mennyiségű toxikus fémek, például az ólom, a réz és a kadmium jelenlétével.


A FOLSAV hiány összefügg a nyitott gerinccel (spina bifida), az arc, és a szájpadlás deformációival (ún. nyúlszáj). A folsav szükséges a placenta kifejlődéséhez valamint az oocyta megtermékenyüléséhez. Ezen felül, részt vesz a nukleinsavak (RNS és DNS) szintézisében. Ez a vitamin valóban létfontosságú a várandós anyák számára. Mivel a napi ajánlott adag 400 mg, és a népesség általában folsavhiányban szenved, ajánlatos a teherbeesés tervezett időpontja előtt három hónapig szedni. A terhesség alatt a szokásos adag kétszerese, szoptatás alatt a másfélszerese ajánlott.




Az első három hónap alatt alakulnak ki a baba szervei; ezért ebben az időszakban kulcsfontosságú a megfelelő tápanyagbevitel. A terhesség alatt megnő a B6, B 12, folsav, vas és cink igény. Szedésükkel általában megszűnnek a rosszullétek is.




A B6 vitamin (Pyridoxine) amellett, hogy megszünteti a terhességi rosszulléteket és hányást, nagyon fontos a terhesség második szakaszában, mivel hiánya számos rendellenességet okozhat.



 ANTIOXIDÁNSOK - a terhes nőknek olyan étrendet kell követniük, mely gazdag antioxidánsokban, például béta-karotinban, C-, és E-vitaminban és szelénben, melyek a születés előtti időszakban is elengedhetetlenül fontosak. Kivédik az preeclampsiát (súlyos komplikáció terhesség alatt, mely magas vérnyomásban, duzzanatokban és a vizelettel való fokozott fehérjeürítéssel jár, ami veszélyezteti az anya és a gyermek életét is). Ebben az időszakban nagy mennyiségű C-vitaminra is szükség van, ami fontos szerepet játszik a baba immunrendszerének zavartalan működésében. Ráadásul az elégtelen C-vitamin bevitel a terhesség előtt és a terhesség első heteiben megnöveli a kora gyermekkorban kialakuló agytumor veszélyét.


VAS - A terhesség kezdeti szakaszában jelentkező vashiány összefüggésbe hozható a zsibbadással, túlzott súlygyarapodással, és megnöveli a koraszülés, valamint a kis súllyal való születés kockázatát. A vaspótlást legkésőbb a terhesség negyedik hónapjában meg kell kezdeni, a megnövekedett vérképzés miatt. Elengedhetetlen a magzat értelmi fejlődése szempontjából. A gyermek értelmi szintjét érő negatív, vashiányból adódó hatások később már nem kompenzálhatók maradéktalanul.




KALCIUM - a kalcium szedése a terhesség során csökkentheti a vérnyomást, ami aztán segít a preeclampsia megelőzésében. A kalcium elengedhetetlen a gyermek csontrendszerének fejlődéséhez. Elégtelen kalciumbevitel esetén a szervezet az anya fogaiból és csontjaiból kompenzálja a hiányt, ami az anya fogainak romlásához és csontjainak gyengüléséhez vezet. A terhesség alatt napi 1500 mg-nyi kalcium bevitele szükséges.




CINK - Az elégtelen cinkpótlás kis születési súlyhoz és koraszüléshez vezet. Kapható olyan speciális étrend-kiegészítő, melynek összetevőit a terhes és szoptatós anyák, és a születendő gyermek speciális igényeinek megfelelően válogatták össze. Mindaz megtalálható benne, amire az anyának és a gyermeknek szüksége van, és ami, a mai étrendben nem szerepel megfelelő mennyiségben.



Figyelem!


Mindig kérje ki orvosa tanácsát, mielőtt terhesség előtt vagy alatt bármilyen vitaminkészítmény szedésébe kezdene!



A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr99493526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása