Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Menopausa – Mindörökké NŐ!

2008.04.24. 22:52 - vitalman

   Ki mondta, hogy egy nő nőiessége a klimaxig tart? Ellenkezőleg. A változókor sok tekintetben, éppen új lehetőségeket kínál egy nyugodt, sikeres örömmel teli életszakasz megélésére. Először is elmaradnak a felnőtté válástól állandósuló és napi kellemetlenség sorát eredményező havi vérzések. Hiányzik valakinek?


  Ekkorra általában már kiröppentek a gyerekek, amitől kezdetben ugyan riasztóan csöndessé válik az otthon, de hamar kiderül, hogy hirtelen új hobbikra, csavargásra, festegetésre, bélyeggyűjtésre, utazásra stb. is marad idő és pénz. Ráadásul pillanatokon belül kopogtatnak az unokák. Márpedig micsoda különbség, amikor a gyerekből inkább csak az öröm, a kedves pillanatok, mintsem a felelősség jut valakinek.

 És a szex? A korban illő, egészséges férfiak már pontosan tudják, mire van szüksége egy nőnek, vágyaik is szelídültek annyira, hogy az együttlét figyelmes, és kellemes legyen. A férfiak késztetése a mindenáron hódításra ekkorra csökken, az érzelmi kötelékek kevéssé vannak veszélyben. A párok szinte mindent tudnak társuk testéről és szokásairól. Nagy az esélye, hogy az aktusok kielégítők legyenek és harmonikusabbak, mint valaha.

Persze, hogy vonnak hangulati ingadozások, de tizenhét évesen nem voltak? Felugrott néhány kiló is, a csípőméret nem a régi? Tessék mondani mennyi a napi mozgás adag? Semennyi? Akkor miről is beszélünk? Igen vannak hőhullámok is, és jelentkeznek új egészségi kockázatok, mint a vashiány, a csontritkulás. Ezek közül azonban egyik sem végzetes, sőt napjainkban szinte problémamentesen kezelhető. Aki azt gondolja, túl optimista ez a megközelítés, annak itt egy kis segítség, hogy ez az életszakasz, valóban ennyire örömteli és élményekben gazdag legyen.



  Bár minden nő másként éli meg a menopauzát, a kiváltó ok azonos: a szervezetben csökken az ösztrogének koncentrációja. Ez nem betegség, hanem egy természetes folyamat, ami a kor előrehaladtával jelentkezik. Az emberi szervezet alkalmazkodik a megváltozott hormonszinthez, az ösztrogén alacsonyabb koncentrációjához.

Korábban a menopausa kellemetlen tüneteit hormonpótló készítményekkel próbálták befolyásolni. Utóbb sajnos kiderülni látszik, hogy ezek a készítmények növelik a mellrák és méhrák kialakulásának veszélyét. Ezzel szemben, egyes természetes forrásból származó hatóanyagokkal, főképp fitaösztrogénekkel a változás korának összetett fiziológiás problémaköre nagyon jól kezelhető, mellékhatások nélkül. A fitoösztrogének, az ösztrogénhez hasonló növényi vegyületek. Annak ellenére, hogy hatásuk a valódi ösztrogénokénál jóval gyengébb, nagyobb mennyiségben felveszik velük a versenyt. Megfigyelték, hogy a fitoösztrogének rákellenes, gyulladáscsökkentő, vírusölő, baktériumölő és gombaellenes hatással is rendelkeznek.




A fitoösztrogén tartalom tekintetében, néhány gyógynövény kiemelkedik a többi közül. Ilyen például a mezei zsurló kivonata, mely a csontokat védi és vízhajtó hatású.

A kínai angyalgyökért - "női ginszeng" -nek is nevezik - véd a baktérium- és gombafertőzésektől, miközben erősíti a méh izomzatát is. Mindenféle nőgyógyászati betegség kezelésére használják. Erősíti a méh izomzatát, szabályozza a menstruációt, megakadályozza a bakteriális és gombás fertőzések kialakulását, a vérszegénységet. A-, B12-, és E-vitamint tartalmaz.

A szibériai ginszeng serkenti a szellemi és a fizikai állóképességet, csökkenti a női nemi hormon hiányából eredő tüneteket, a depressziós hajlamot. Javítja a központi idegrendszeri funkciókat. Véd a rákos folyamatoktól. Enyhíti a menopauzához kapcsolódó hőhullámokat, szédülést. Támogatja az ösztrogéntermelést, csökkenti a koleszterin és vércukorszintet, normalizálja a vérnyomást. Segíti az elalvást.

   Az édesgyökér segít a depresszió leküzdésében, erősíti az immunrendszert és védi a májat.

   Az idegrendszeri bántalmak ellen hatásos a fürtös poloskavész (black cohosh root) kivonata is. Az észak-amerikai indiánok
 ,,az indián asszony gyökerének" hívják. Menstruációs zavarok és szülési fájdalmak ellen használják, mert gazdag forrása az ösztrogénként ható anyagoknak. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns.

A benedekfű vértisztító, gyomorerősítő, jó a májnak. Szabályozza a menstruációt, fokozza a progeszteron hormon termelését az agyalapi mirigy által, enyhíti a menopauza tüneteit, javítja a memóriát.

A barátcserje is serkenti a progeszteron hormon termelődését, ezáltal enyhíti a klimax tipikus tüneteit. Végül érdemes megemlíteni az ikerbogyót, amely a menstruációs zavarok esetén régóta használt gyógynövény.



   Egy kísérletben ázsiai és japán nőket hasonlítottak össze amerikaiakkal. Az ázsiai nők a több a növényi eredetű fehérjét, kevesebb állati fehérjét és zsírt tartalmazó étrendjüknek köszönhetően nagy mennyiségű fitoösztrogénhez jutnak. Ennek köszönhetően kevéssé fogékonyak például a mellrákra, méhrákra, valamint vastag-végbél rákra.


Az említett gyógynövények hatását jól kiegészíti a kalciummal és D-vitaminnal, a csontrendszer egészségének védelmével. Ugyancsak hasznos kiegészítők a magnézium, a bór, a króm és a cink. A sejteket védő antioxidánsok - A-, C- és E-vitamin, béta - karotin és szelén - különböző női betegségekkel, sőt a rákkal szemben is fokozzák a szervezet ellenálló képességét.



   A fenti hatóanyagok jó példái annak, hogy amit a természet az idő múlásával, egyik kezével szűkebben mér, azt a másik kezével bőkezűen visszaadja.




A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr97441059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása