Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Rossz májú? Még javulhat...

2008.02.21. 19:16 - vitalman

  Ha az ember mája felmondja a szolgálatot, mindössze 12 órája van hátra, hogy elbúcsúzzon szeretteitől. Ezt követően a káros anyagcsere-termékek pangása és a tápanyaghiány miatt bekövetkezik a halál.


  Az ember minden porcikájának van funkciója, de van, amelynek sérülését, esetleges elvesztését túl lehet élni. A máj nem ilyen.

A máj az elfogyasztott ételt és italt teszi az emberi sejtek számára feldolgozhatóvá, és közben kiszűri a káros anyagokat, a tápanyagok lebontása során keletkező melléktermékeket. A tápanyagok feldolgozását az epe, a nem kívánatos anyagok kiürítését a vese segítségével, a vizelet útján végzi. A májat a méregtelenítés során a külső környezetből érkező anyagok folyamatosan károsítják, anélkül is, hogy a mérgezés tudatosan történne, például alkohollal. A máj a véralvadásért is felelős. Ha ebben a folyamatban zavar keletkezik, kis sérülés is végzetes vérveszteséget okoz. A máj csak addig képes ellátni feladatát, míg léteznek egészséges májsejtek.



A máj betegségének tünetei csak késői stádiumban vehetők észre, amikor már gyakran késő, ezért fontos a megelőzés. Különösen olyankor, ha a májat alkoholfogyasztás, rossz étkezési szokások, dohányzás is terheli. További rizikófaktort jelent például a rovarirtókkal való munkavégzés, rendszeres, hosszú távú gyógyszerfogyasztás, mérgező és szennyező anyagokkal terhelt környezet. Ha sárgaság lép fel, az a máj betegségére utal, orvoshoz kell fordulni. Májbetegséget a húgysav anyagcsere zavara is okozhat. Az ammónia a teljes szervezetet megmérgezi. Megzavarja az agy tevékenységet, ezért mindenképpen el kell kerülni. Bizonyos kockázati okokat nem lehet kiküszöbölni, ezért a máj megbetegedését megelőző terápiával kell kivédeni.



Szerencsére ma már számos olyan természetes hatóanyag ismert, mely védi a májat, hozzájárulva a méregtelenítéshez, vagy a tápanyagok megemésztéséhez, esetleg segítve a zsírégetést, az ammónia és a káros szabadgyökök semlegesítését. Legfontosabbak ezek közül bizonyos aminosavak, a króm, a szelén és a máriatövis gyógynövény kivonata.



Az L -arginin, L-cystein, L-ornitin, Metionin, L-karnitin aminosavak kihagyhatatlanok a máj védelmének lehetséges eszközrendszeréből. Hatásuk rendkívül sokrétű. Egyesek segítik a máj normális működését, szerepük van a zsírsavak energiává alakításában is. Enyhítik a zsírmáj és a cirrózis tüneteit. Serkentik a szaporodáshoz, növekedéshez, hormonok és enzimek termeléséhez szükséges fehérjék, ivarsejtek szintézisét, és meggátolják a fehérjék lebomlását és elhasználódását. Serkentik a növekedési hormon és az inzulin kibocsátását, javítják az anyagcserét, serkentik az aminosavak termelését és kibocsátását, ami tágítja az ereket, serkenti az agyban az információ-áramlást, felügyeli az immunrendszer tevékenységét, serkenti az izomnövekedést, valamint a csontok és a kötőszövetek regenerációját.


Más aminosavak erőteljes antioxidánsként védik a szabadgyökök, de még az alkohol káros hatásaitól is. Részt vesznek a sejtmembrán felépítéséhez szükséges zsírsavak regenerációjában. Serkentik a kötőszövetek: az izmok és csontok szintézisét. Részt vesznek a gyulladáscsökkentő folyamatokban, erőteljes antioxidánsként hatnak a káros környezeti hatások ellen. Van olyan aminosav, mely az argininnel együtt segít eltávolítani szervezetből a mérgező ammóniát. A metionin aminosav például amellett, hogy fontos a szervezet méregtelenítéséhez, ólom, kadmium, higany, kiürítéséhez, hiányában letargia, álmosság, unottság, depresszió, sőt Parkinson-kór és pszichológiai kórkép alakulhat ki.


   A máj normál működéséhez egyéb zsírégetőként ható króm, valamint antioxidáns szelén is szükséges. A Máriatövis (silybum marianum) kétnyári gyógynövény jól kiegészíti az előbb említett hatóanyagokat. Erősíti az immunrendszert, különösen operációt igényIő súlyos betegség, diabétesz, allergiák, epekomplikációk esetén. Mindezen összetevők nem csak a májra, hanem a teljes szervezetre pozitívan hatnak, különösen C-vitaminnal kiegészülve, ami meggátolja a többi anyag oxidációját, ezáltal fokozva azok hatását.


  Legjobb taktika a mindenfajta májat károsító hatás kiiktatása lenne, de ez sajnos szinte megvalósíthatatlan. Marad a károk enyhítése, és a máj működésének támogatása. Ebben az ismertetett elemek mindegyike bevethető, együttesen szinte teljes körű védelmet nyújtanak. Segítséget jelentenek a sok gyógyszert szedőknek, aktív dohányosoknak, túlzott mennyiségű alkoholt fogyasztóknak, és már kialakult májbetegség esetén is.



A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr19348853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása