Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Kölyöknövesztő

2008.02.16. 13:51 - vitalman

   Az egészséges gyerekek örökmozgók. Aligha van vidámabb látvány, mint a futkározástól, hancúrozástól, önfeledt játéktól kipirult és csupa kosz gyerekarc. A legbugyutább játék is hasznos, mert a felnőtt élet játékszabályaira készít fel, a sok mozgás, pedig az egészséges testi fejlődés szükséglete. A gyerekkor erről szól, vagy erről kellene, hogy szóljon. De mi történik, ha a város terjeszkedése elveszi a gyerekektől a mozgáshoz szükséges teret, az egészséges fejlődéshez szükséges tiszta környezetet. Mitől nő nagyra a gyerek, ha a szupermarketek kínálata már nem tartalmazza a nagyi kertjének gyümölcseiben rejlő gazdag vitamin és ásványi anyag összetételt. Akkor kell egy kis segítség!


A vitaminok az élethez nélkülözhetetlen szerves vegyületek, melyeket a gyerekek szervezete nem, vagy nem kellő mennyiségben képes előállítani. A gyermekek optimális fizikai és szellemi fejlődéséhez valamennyi vitaminból szükség van a megfelelő mennyiségre, mindennap. Kézenfekvő megoldásnak tűnik a gyermek étrendjét ennek megfelelően összeállítani. Vajon az iskolai menza és büfé megfelel ennek az elvárásnak? Az otthonról hozott uzsonna tényleg teljes értékű, nyersen zöldségekből és frissen gyümölcsökből áll, vagy inkább csokiszeletből?


A környezetszennyezés és más káros környezeti hatások miatt a gyerekek vitamin- és ásványi anyag felhasználása és igénye a kori sajátosságoknak megfelelően magas szinthez képest is nő. Miközben a vitamin igény nő a táplálékok hasznos vitamin és ásványi anyagtartalma az intenzív talajművelésnek és az élelmiszerkészítési, tartósítási eljárások következtében csökken.

Talán kevésbé nyilvánvaló, de a gyermekeket is éri stresszhatás, a tanárok, a kartársak és a szülők elvárásai miatt. Amikor egy gyermek az otthoni "steril" környezetből először megy közösségbe, általában óvodába, gyakran megbetegszik, mert immunrendszere először találkozik bizonyos kórokozókkal.


A gyermekek vitaminszükségleteinek biztosítását nem lehet a véletlenre bízni, és aligha lehet minden egyes vitamint külön-külön a megfelelő dózisban pótolni. Ezt egy korszerű összetételű, jó minőségű multivitamin készítményre érdemes bízni, melyben az egyes összetevők aránya tudományos igénnyel van meghatározva.


Talán az egyik legjellemzőbb probléma ebben a korban a testi növekedéshez, a csontok építéséhez szükséges mennyiségű D-vitamin pótlása. Mivel a gyerekek egyre több időt töltenek a számítógép előtt és egyre kevesebbet a napon, kevés alkalmuk nyílik a napsugarak segítségével D-vitamin szintetizálására. Ráadásul a nap káros sugárzásáról is többet hallani, mint jótékony hatásáról. D-vitaminra márpedig szükség van. Szerencsére van olyan korszerű gyermek multivitamin készítmény is, amely a különleges D-vitamin szükségletet figyelembe veszi. A D-vitamin pótlásával megelőzhető az angolkór, melynek fő tünetei a fogazat eltérései, a különböző fájdalmas csont deformitások és a növekedésben elmaradottság. A rövid gyerekkorban a csontok egészséges fejlődése megalapozza a hosszú felnőttkorra a csontozat és a mozgásszervek egészségét.



 Amikor a gyerek egészségéről és fejlődéséről van szó, nem szabad kompromisszumokat kötni. Kapja a legjobbat, a legjobb multivitamint. Külön előny, ha nem tartalmaz cukrot, mesterséges színezéket, mégis jó ízű, és könnyen elrágható, hogy ne kelljen harcot vívni, minden lenyelt darabért.



A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr65341489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása