Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

A liget szépei

2008.02.07. 14:54 - vitalman

 Más növényektől eltérően, a ligetszépe pompás színekben tündöklő virágaiban, kíváncsi szemek csupán az est leszálltával gyönyörködhetnek. A fénylő, sárga virágok még napfelkelte előtt elpusztulnak, hogy aztán másnap este már új virágok díszítsék a növényt, legfőképpen a nők gyönyörűségére.


  Már az észak-amerikai indián őslakosok is ismerték gyógyító hatását. Levelét és szárát párolva, gyökerét szárítva fogyasztották légzési nehézségek esetén, megfázás tüneteinek, vagy éppen bőrproblémák kezelésére. A XVII. században jutott el Angliába, ahol "a király mindent gyógyító szere" -ként csodálták. A modern élelmiszeripar a múlt század hetvenes évei óta használja, a nyolcvanas évek óta az Egyesült Államokban, Japánban és Nyugat-Európában is kedvelt gyógynövény.

A ligetszépe gyógyító titka a növény érett magvaiból nyert olajban rejlik. Két létfontosságú, többszörösen telített zsírsav található benne: a linolsav és a gamma linolénsav.

 A linolsav, az esszenciális zsírsavak közé tartozik, F-vitaminként is emlegetjük. A szervezet önmaga nem képes előállítani, csak táplálék révén jut hozzá. A gamma linolénsavat viszont a szervezet is létre tudja hozni, ha jelen vonnak a hozzávalók. A ligetszépéből nyert olajnak 72%-a linolsav, és 9%-a gamma linolénsav. így ez a növény a biológiailag aktív F-vitamin leggazdagabb forrása.

   A gamma linolénsav egészségügyi haszna, hogy hozzásegíti a szervezetet a helyi hormonoknak tekinthető prosztaglandinok előállításához, mivel ezeknek forrása. A prosztaglandinok sok emberben nem képződnek kielégítő módon. Ennek oka lehet genetikai adottság, tápanyag hiány, illetve egyéb más tényező.

 Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslata szerint, felnőtteknél a naponta bevitt kalória 3 %-át, szoptatós anyák és gyermekek esetében 5 %-át telítetlen zsírsavaknak kell kitenniük. Például olyanoknak, mint, ami a ligetszépében található.


 A telítetlen zsírsavak antioxidáns tulajdonságúak, semlegesítik a test számára káros szabadgyököket, illetve gátolják azok keletkezését.


 A ligetszépe olaj mérsékli a reumás jellegű ízületi gyulladást. A glasgow-i egyetem kutatása során reumás jellegű gyulladásos betegeken vizsgálták az olaj hatását. Egy csoport páciens ligetszépe olajat, egy másik, ligetszépe + halolaj kombinációját, a marodék pedig hatóanyagot nem tartalmazó anyagot kapott. Az első csoportból a betegek 83%-ának annyira enyhültek a fájdalmai, hogy csökkenthették a szedett fájdalomcsillapítók mennyiségét, illetve el is hagyhatták. A második csoport 94%-a tehette ugyanezt, míg a harmadikból 34% számolt be javulásról. A javulás 2-4 hónapon belül volt észlelhető. Tapasztalatok szerint napi 3x 1-2 ligetszépe, 3x 1 szójalecitin és napi 1 nagy dózisú E-vitamin együttes adása még fokozta a leírt eredményt.


 Jótékonynak bizonyult a ligetszépe olaj a menstruációt megelőző tünetek és az az alatti fájdalom enyhítésében is. Egy Nagy-Britanniában folytatott vizsgálatban 3x2 kapszula ligetszépe olaj a nők 67%-át tünetmentessé, 22%-át részlegesen tünetmentessé tette, és csak 11 %-nál nem hozott enyhülést.

 A ligetszépe olaj segíti a túlzott alkoholfogyasztásról való leszokást is, és enyhíti a másnaposságot. Ezen felül védi a májat, annak enzimtermelését, amire egyébként az alkohol káros hatással van.

Érrendszeri betegségben, az érfalak tágasságának megőrzésében jól kiegészíti a gyógyszeres kezelést. Csökkenti a trombózisra való hajlamot, a vérlemezkék összecsapódásának mérséklésével. A ligetszépe napi fogyasztása csökkenti a káros LDL-koleszterinszintet, a védő HDL-koleszterinszintjét viszont emeli. Segít a cukorbetegség szövődményeinek elkerülésében, mérsékli a pajzsmirigy túltengését.

Bőrproblémákban, pikkelysömörben, ekcémában a ligetszépe fogyasztásával látványos javulás érhető el.

Súlyos idegrendszeri károsodás esetén (Szklerózis multiplex) a ligetszépe olaj - kiegészítve a gyógyszeres kúrát. - az idegszál védőburkának sérüléseit enyhíti.


  A ligetszépe ahol tud, segít, de mindenképpen kiemelhető a reuma, bőr és az érrendszeri betegségeknél tapasztalt gyógyhatása. Persze, akinek a menstruáció előtti fájdalmait szüntette meg, az most hevesen tiltakozna. Ne tegye! Azt, hogy miben a legjobb a ligetszépe, mindenki maga döntse el!


Figyelem!!!


   Ligetszépe olajjal tanácsos E-vitamint együtt adni, mert egyetlen E-vitamin molekula képes megvédeni 200 telítetlen zsírsav molekulát a szabadgyökök károsító hatása alól.


Ellenjavallata nincs.



A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr62329554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása