Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Koenzim Q10 – Mentőöv a szívnek

2007.12.19. 14:18 - vitalman

  "Új korszak a szívbetegségek kezelésében"? - teszik fel a költői kérdést azon orvos csoportok, melyek a Q1O-el végeztek orvos-biológiai és klinikai kutatásokat Japánban, az USA-ban, Olaszországban, Németországban és Svédországban. Az egymástál függetlenül végzett, összesen kilenc vizsgálat eredménye megegyezett abban, hogy a Q10 hatásos gyógyír a szívbetegségek és a szív működésében fellépő zavarok kezelésében.


  A koenzim Q10 vitaminhoz hasonló anyag. Emlékeztet az E-vitaminra, ám még annál is erőteljesebb antioxidáns hatású. Egyfajta katalizátornak tekinthető, amely felgyorsít, vagy más irányba terel bizonyos biokémiai folyamatokat. A koenzim Q10 indítja be és tartja működésben a sejtek parányi "erőműveit", ahol a táplálékból a testben előállított „fűtőanyag" elég, miközben hatalmas mennyiségű energia szabadul fel.

Tízféle közönséges koenzim Q létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg az emberi szövetekben. Mellékhatása nem ismert. A koenzim Q1O-et, a szervezet úgy harmincéves korig saját maga állítja elő, méghozzá a sejtek zavartalan működéséhez szükséges mennyiségben. Az öregedéssel párhuzamosan azonban a koenzim Q10 mennyisége csökken a szervezetben, így étkezés, illetve táplálék kiegészítők segítségével kell pótolni. Természetes forrása a makréla, a lazac, a szardínia, a marhaszív és a marhamáj.


  Japán vizsgálatok szerint a koenzim Q1O-nek védőhatása van a gyomorra és a nyombél re, elősegítheti a nyombélfekély gyógyulását. Döntő szerepet játszik a koenzim Q10 az immunrendszer hatékony működésében, az öregedés folyamatának lassításában, továbbá elhízás, sclerosis multiplex, foggyökérbetegségek, fogínysorvadás és cukorbetegség kezelésében. A New England Institute kutatásai szerint egyedül a koenzim Q10 bizonyult hatásosnak a rákkal és leukémiával fertőzött kísérleti állatok elhullási arányának mérséklésében. Klinikai tesztekben, kemoterápiával együtt alkalmazva csökkentette a gyógyszerek mellékhatásait. Az AIDS gyógyításában a koenzim Q10 kutatása különösen fontos lehet, hiszen ez az anyag az immunrendszer működését erősíti. A koenzim Q10 jó hatékonyságú különféle allergiák, asztma és légúti megbetegedések kezelésében is.


A koenzim Q10 a test szinte valamennyi szövetében megtalálható, de a szívizom sejtjeiben éri el a legnagyobb koncentrációt, amire ezen sejtek különösen nagy igénybevétele és ennél fogva nagy energia igénye ad magyarázatot.

Az elmúlt tizennégy év vizsgálatai kimutatták az összefüggést a szívműködés zavarai és a vér, illetve a szövetek alacsony koenzim Q10 szintje között. A szívproblémák súlyossága, a koenzim Q10 szint csökkenésével egyenes arányban nő. Ebből adódik a feltevés, hogy a Q10 kulcsszerepet játszhat a mind gyakoribb súlyos szívbetegségek kezelésében.

Újszerű próbálkozás volt, amikor gyenge szívizomzatú betegeknek koenzim Q1O-et adtak a szokásos kezelések kiegészítéseként. A zsírban oldódó anyagot szájon át, tabletta formájában zsírtartalmú étel, vagy olajos kapszula kíséretében adták különböző dózisokban. Ezt követően összehasonlították a kontrollcsoport és a kezelt betegek EKG eredményeit. Azt tapasztalták, hogy a koenzim Q1O-et szedőknél a szívfunkciók mérőszáma - a minden egyes összehúzódásakor kipumpált vér mennyisége - folyamatosan és tartósan nőtt, ami együtt járt a beteg olyan jellegzetes tüneteinek enyhülésével, mint a szívdobogás, krónikus fáradtság, mellkasi fájdalom. A javulás egyes esetekben drámai volt, mind a szív mérete, mind teljesítménye megközelítette az ideálist. Jobb eredményeket sikerült elérni azoknál, akik rögtön az első roham után kaptak kezelést, mint azoknál, akiknél régebb óta, stabilan fennálló kóros változások voltak kimutathatók.

  A legújabb kutatások kiderítették, hogy a kezdődő problémák biztos jelei korán megfigyelhetők a szív ciklikus tevékenységének elernyedési szakaszában. Ez a „feltöltési” periódus, jobban megterheli a szívizom sejtjeit, és így nagyobb a koenzim Q10 igénye is, mint a vér kipumpálásának ütemekor. Az elernyedési szakaszban tapasztalható keményedés, a szívizom szövetében rontja a szívnek, mint a vérkeringés pumpájának hatékonyságát.

 Az EKG már korai szakaszban kimutatja a diszfunkciót, a koenzim Q1O pedig képes visszafordítani a folyamatot.



 A koenzim Q1O a szervezet motorja, a szív egészségéért, és a test energiaellátásáért felelős. Márpedig energia nélkül valamennyi életfunkció megbénulna.

Összefoglalásul a koenzim Q10:

  • Növeli az energiaszintet, csökkenti a krónikus fáradtságot.

  • Erősíti a szív ellenálló képességét a keringési problémákkal szemben.

  • Erősíti az immunrendszert.

  • Normalizálja a vérnyomást, a vércukor-és vérzsír szintet.

  • Növeli az aktivitást, az állóképességet.

  • Erősíti a sejtek antioxidáns védelmét.


Figyelem!


Létezik ma már a koenzim Q10-nek egy szublingvális (nyelv alá helyezhető) változata is, amely e jellemzőjénél fogva, a tabletta hatóanyagai gyorsabban és hatékonyabban szívódnak fel a szervezetben, mivel a nyelv alatti és szájüregi ereken át közvetlenül bekerülnek a véráramba.

A termék alkalmazása ezen felül, minden olyan esetben javasolt, amikor az alsó béltraktusban gátolt vagy csökkent az emésztés és felszívódás.

Ezenfelül, a hagyományos Q10-zel szemben, a szublingvális Q10 koncentráltabb, 30 mg-os töménységű, mely által mind a megelőzésben, mind a fenntartásban alkalmazható.



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr16269377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása