Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Emésztőenzimek – Mindent evő

2007.12.14. 12:59 - vitalman

  A pocak elviselhetetlenül puffad, akár egy túlfújt léggömb. Muszáj enyhíteni a nyomáson, de az apró, diszkrét böfögés már alig hoz enyhülést. Marad a kevésbé diszkrét szellentés, irány a mellékhelyiség. Na de hányszor? Ez az állapot, a legjobb társas vacsorát is tönkre teszi. Ráadásul a tünetek hosszabb távon is gyötrőek. Bűzös széklet, hasmenés, vagy éppen székrekedés. Kevés gyomorsav, kevés emésztőnedv, étkezés után rendszeres gyomorfájás.


  „Az vagy, amit megeszel", illetve, amit hasznosítani is tudsz, mert a többinek élvezeti értéke lehet ugyan, de a szervezet életműködése szempontjából haszna nincs, sőt szerencse, ha nem káros. A rossz táplálkozási szokások, az étrend ütemezésének és összetételének teljes összevisszasága nagyon megterheli az emésztőrendszert. A szervezetet érő egyéb fizikai és lelki stresszhatások ezt a terhelést a végletekig fokozzák. Az élelmiszeriparban használatos tartósítószerek, színezékek, és mesterséges ízesítő anyagok egy-egy élelmiszerben csak a tömeg töredékét teszik ki, de sok élelmiszerben, hosszú távon már komoly mennyiséget tesznek ki. Ezek a vegyi anyagok az emésztőrendszert komolyan próbára teszik. A jótékony bél barát baktériumok zöme kipusztul, helyükbe agresszív, kórokozók költöznek. A természetes egyensúly felborul. A normális bélműködés, emésztés és tökéletes felszívódás, hasznosulás sokak számára csak vágyálom marad. Eleinte funkciós zavarok, majd a későbbiekben valódi szervi megbetegedések alakulnak ki. A tápcsatorna alsóbb szakaszának zavarai széles skálán mozognak. A bélrendszer különböző gyulladásos folyamataitól a rosszindulatú daganatokig terjednek.


A közelmúltban jó néhány orvos-szakmai publikáció látott napvilágot, melynek végkövetkeztetése szerint: a bélműködés zavarai az egészségi állapot általános leromlásához és különböző szervi problémákhoz vezetnek. Ezek közé tartoznak az: allergiák, bőr- és ízületi betegségek, májműködési zavar, visszatérő fertőzések.


A táplálék felvételét követően az egészségesen működő szervezetben a fehérjék, szénhidrátok és zsírok elemi részecskékre bomlanak, mert csak az aminosavak, az egyszerű cukrok, a zsírsavak képesek felszívódni és építőanyagot, energiát szolgáltatni az életműködésekhez. A táplálék feldolgozását emésztőenzimek segítik, melyek már a szájban megkezdik működésüket és az emésztőcsatorna csaknem teljes hosszában nélkülözhetetlenek. Az enzimek biokatalizátorok, melyek felgyorsítják a kémiai reakciók sebességét, miközben ők maguk nem változnak. Sajnos nagyon érzékenyek, már 47°C-on könnyen denaturálódnak. Éppen ezért a sugárkezelt, konzervált, pasztőrözött,' párolt, mikrózott, fagyasztott ételek erősen enzimhiányosak. Ezek fogyasztásakor, a hasznosítható elemi részekre történő bontáshoz - az emésztéshez - hibátlanul működő emésztő rendszerre, sok-sok enzimekben bővelkedő emésztőnedvre van szükség. Ilyennel azonban már a fiatalok közt is kevesen dicsekedhetnek, a kor előrehaladtával pedig egyre gyakoribb a hiány.


A fenti tünetekkel küszködőknek, és a helytelenül táplálkozóknak kifejezetten szükséges az enzimterápia. Különösen az "A"-s vércsoportúaknak, akiknél az emésztőnedvek mennyisége általában elmarad a többi vércsoportú társaikhoz képest.

A korszerű enzimterápia tudatos táplálkozás mellett, és egészséges, panaszmentes emésztő funkció esetén is hatékony támogatást nyújt egy túlzásba vitt gasztronómiai élmény után, amikor a „rosszul társított" ételek, ínyencfalatok igencsak erőt próbáló feladatnak bizonyulnak.

  Az enzimterápia tartalmazza a természetes emésztőenzimek szinte teljes skáláját, s ezért a legsúlyosabb emésztési zavarnál is hathatós segítséget nyújt. Elsősorban a hasnyálmirigy pankreatin nevű enzimkeveréke alapozza meg a hatást, pepszinnel, papainnal, proteázzal és az ananászból kinyert bromelainnal megerősítve.  Végeredményként elemeire, aminosavakra bontják Ie a húst, fehérjéket. A zsírok emésztését a lipáz segíti elő, a szénhidrátok, keményítők lebontását pedig az amiláz teszi tökéletessé. Az enzimek hatását fokozza és kiegészíti az emésztést serkentő, májvédő hatású és puffadásgátló kurkuma, valamint az édeskömény, a gyomorsavpótló betain-hidroklorid és a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó glutaminsav.


Hippokratész szerint "a halál a bélben fészke/". Ezt az ősi igazságot a 21. században ki kell egészíteni a következőképpen: "Az egészség is a belekben lakozik, de csak elegendő enzim bevitelével őrizhető meg".


Figyelmeztetés!

  • Betain-hidroklorid tartalmú táplálék-kiegeszítőt csak akkor szedjen, ha nincs fekélye.


A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr23263791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása