Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

C-vitamin, flavonoidokkal

2007.12.01. 20:35 - vitalman

  Az emberi szervezetet érő kémiai és lelki (stressz) környezeti terhelést, valamint tápanyagaink minőségét tekintve, ma már nem vitatandó kérdés, hogy az egészség megőrzése extra C-vitamin - (aszkorbinsav) bevitelt igényel.


  Ettől az anyagtól függ ugyanis a csontok és a kötőszövetek stabilitása mellett, az immunrendszer épsége, fontos hormonok szintézise és részben a máj méregtelenítőműködése is, és ez az anyag látja el a szervezet legnagyobb részét (mintegy 80%-át) kitevő „vizes rendszerek" szabadgyökök elleni védelmét is. Teljes hiánya a bőrben, a csonthártyában, az ízületekben és a belső szervekben vérzéseket, vérvizelést, fájdalmas csontosodási hiányt és izomgyengeséget, valamint fokozott fertőzési hajlamot okoz, ami halálhoz is vezethet. A relatív hiány sem fest rózsás képet. A körülményekhez képest elégtelen bevitel miatt elsősorban két kiemelendő következménnyel kell számolnunk. Az egyik a szabadgyökös mechanizmussal kialakuló rákos sejtelfajulás, aminek valószínűsége, a környezeti terhelés függvényében szaporodó szervezeten belüli gyökreakciók miatt igencsak jelentős. A szabadgyökös láncreakció kellő mennyiségű C-vitamin hiányában a "vizes" rendszereken (sejt közötti állomány, sejtplazma) végighaladva áttevődik a sejtmagon belüli örökítőanyagokra (gének, DNS-fehérjék), és azokat is gyökállapotúvá degradálva, előidézi a rákhoz vezető sejtmutációt. A másik a szervezet stressztűrő-képességének csökkenése folytán kialakuló ideg-, immun- és keringésrendszeri betegségek, melyek napjaink stressz-telítettsége folytán járványméretű állapotok. A szervezet stressztűrő-képességéért - nagyvonalakban - a mellékvesekéreg által termelt kortizol nevű hormon a felelős. Ennek szintéziséhez pedig C-vitamin kell. Az elégtelen C-vitamin-bevitel következtében a rendelkezésre álló mennyiséget a szervezet prioritási szabályozása elhasználja a "fontosabb" -nak ítélt folyamatokhoz, ezért nem termelődik az éppen szükséges mennyiségű kortizoI. Ennek következtében a körülményekhez (hideg, meleg, éhezés, sérülés, menekülés, harc, stb.) való alkalmazkodás nem történik meg, a szervezet hamar kimerül és összeomlik.


Az említett állapotok, következmények, a tudomány bizonyítékai szerint, nem vezethetők vissza csupán a C-vitamin, mint tiszta szubsztancia hiányára, hanem a vele együttműködni hivatott anyagok alacsony, vagy éppen nemleges mennyiségeire is. A C-vitamin talán legfontosabb, táplálékeredetű segédanyagai a bioflavonoidok (flavonglikozidok). A kooperáció legjellemzőbb ténye, hogy - lévén mindkét fél antioxidáns hatású - egymást képesek megvédeni a hatékonyság elvesztésével járó oxidációtól. Emellett a flavonoidoknak egyéb fontos élettani hatásaik is vannak, melyekre az általa felfedezett C-vitamin tanulmányozása közben jött rá Szent-Györgyi Albert, kiváló magyar biokémikus. Megfigyelte, hogy a hajszálerek kóros mértékű áteresztőképessége (permeabilitása) nem szüntethető meg csak aszkorbinsav adagolásával. Ehhez más anyagokra, bizonyos flavonglikozidokra is szükség van, melyek egyikét 1936-ban el is különítette, és permeabilitást szabályozó vitaminnak {P-vitamin} nevezte el. Amennyiben kísérleti állatokat olyan étrenden tartottak, ami P-avitaminózist okozott, akkor a C-vitamin-státusztól függetlenül azok bőre a legkisebb szívásra is megrepedezett, és vérezni kezdett. Megállapították azt is, hogy a P-vitaminok emelik a vér kalciumszintjét, fokozzák a véralvadást és csökkentik a sejtek permeabilitását is. A hajszálerekre ható érfal-aktivitásuk meggátolja a gyulladásos savó és a fehérje kiáramlását a szövetekbe, mérsékelve ezzel a különböző gyulladásos és allergiás folyamatok hevességét.


 Idősebb korban gyakori betegség a krónikus vénás elégtelenség, és következtében jelentkező lábszárfekély. Ilyenkor a rugalmasságukat elvesztett vénákra ható magas vérnyomás következtében, a szövetekbe savós folyadék áramlik, romlik a szövetek oxigénellátása, és sejtanyagcsere-termékek halmozódnak fel. A bokákon fájdalommentes duzzanat formájában ödéma keletkezik. A szövetekbe áramló fehérje irritációt vált ki, gyulladás és ekcémaszerű bőrtünetek jelennek meg, ami fekélyképződéshez vezethet. Ebben a kórképben, több tanulmány keretében, mintegy 481 betegen vizsgálták a flavonoidok hatását. 28 napi kezelés után, minden vizsgált paraméter jelentős javulást mutatott, ezért a kutatók ezeket a molekulákat hatékony kiegészítőnek tartják ebben a betegségben.


  Azóta nagyon sok, hasonló hatású flavonoidot találtak a növényekben, melyekről az is kiderült, hogy antioxidáns kapacitásuk, és ezáltal rákmegelőző hatásuk jóval felülmúlja a korábban gondoltakat. Fokozott rák-kialakulási kockázatú egyéneket (dohányosok, alkoholisták, vegyi anyagokkal dolgozók stb.) vizsgálva azt tapasztalták, hogy a flavonoidokat, illetve azokkal kiegészített C-vitamin készítményeket fogyasztókon, jelentősen, kisebb számban jelennek meg a tumorok.


  Összefoglalva tehát, bioflavonoidokat is tartalmazó C-vitamin készítményekről elmondható, hogy hatékony rákmegelőző és stressz-védő hatásaik mellett, jelentősen csökkentik a különféle gyulladások és allergiás folyamatok hevességét, megszüntetik a különféle kapilláris-eredetű bőrvérzéseket, vesevérzéseket, csökkentik a kapillárisok és a sejthártyák túlzott fehérje áteresztését, és kiegészítőként adva jelentősen javítják az állapotát a krónikus vénás elégtelenségben, fertőzésekben, valamint máj- és vesebetegségekben szenvedőknek.

 

  Figyelmeztetések, ellenjavallatok, mellékhatások:


  • A készítménynek javasolt adagban nincsen ismert mellékhatása, de a hatóanyag iránt előfordulhat egyéni érzékenység,

  • Állandó orvosi felügyeletet igénylő krónikus betegségekben szenvedők, a készítmény szedését minden esetben beszéljék meg kezelőorvosukkal.


A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr51249168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása