Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Béta-karotin -- megmentheti

2007.11.20. 22:24 - vitalman


Utazva a buszon vessen egy gyors pillantást utastársaira. Minden negyediknél álljon meg egy pillanatra. Ők azok, akik a statisztika szerint rosszindulatú daganatos betegségben fognak meghalni. Közép Európában ugyanis, az összes haláleset negyedét rosszindulatú daganatos betegségek okozzák. Döbbenetes! Vigyázzon, hogy Ön harmadik legyen!


A daganatos betegségek kezelésének kudarcát legtöbbször a betegség kiújulása jelenti. Csak a korai stádiumban észlelt betegeknél jó a gyógyulási arány, de köztük is magas a második tumor kialakulásának rizikója. A leírtakból következik, hogy a rák legbiztosabb ellenszere a megelőzés lehet. Táplálkozásunkat és életmódunkat kell megváltoztatni.

A fej-nyaki tumorok 90%-a például a dohányzás káros hatásainak következménye. Az ilyen típusú daganatoknál a megelőzést a dohányfüst és egyéb rákkeltő anyagok mellőzése, elkerülése jelenti. A dohányzási hajlandóság azonban alig csökken, miközben sokan nem saját akaratukból, passzívan szenvedőként szívják a füstöt.


Nagy valószínűséggel állítható, hogy a tumorok kialakulása molekuláris események sorozatának eredménye. Ennek első lépcsőfoka egy tumormegelőző állapot kifejlődése, mely elváltozás a károsító szerv teljes szövetterületén jelentkezhet. Molekuláris szinten ez egy olyan folyamat, amelyben a DNS kritikus része megváltozik. Röviddel ezután a sejtek papillómákat vagy polipokat alkotnak, és befejező lépésként kialakul a daganat. A leghatékonyabb eredményt ennek a rákmegelőző állapotnak a felismerése jelentené, de a jelenleg használt módszerek nem egyértelműek, mert a normális szövetekben is gyakran kimutatható molekuláris deformitás. Az azonban már most bizonyos,hogy a daganatmegelőző állapot molekuláris szinten pozitív irányba befolyásolható.

A rákmegelőzés területén jelenleg a figyelem az A-vitaminra és a béta-karotinra is irányul. Az A-vitamin megakadályozza a sejtmagban lévő örökletes anyagok és a sejtet korlátlan osztódásra kényszerítő kémiai vegyületek kötődését. Kiemelkedő a jelentősége a bőrelváltozások kezelésében. A-vitamin hiányában vizelet-elfolyási zavarok, hólyagkőképződés is előfordulhat.

Ha o légutak területén fordul elő az A-vitamin hiánya, ez a nyálkahártyák kiszáradását okozza, s ezzel a nyálkahártya elveszti azt a funkcióját, amely a kórokozók elleni védelemben és azok megsemmisítésében nyilvánul meg. Akinek A-vitamin hiánya van, könnyebben fázik meg. Az A-vitamin óvatos adagolása fokozza a bőr és a nyálkahártyák védekezőképességét. Az óvatosságra azért van szükség, mert az A-vitamin zsírban oldódik, a felesleges elraktározódik, ezért túladagolható!

A béta-karotinról sokáig csak annyit Iehetett tudni, hogy az A-vitamin elővitaminja (provitamin). Ma már bizonyított tény, hogy a béta-karotint nem lehet csak az A-vitamin elővitaminjának tekinteni, jelentősége ennél jóval nagyobb. Svájci és amerikai kísérletek alapján biztosan állítható: a béta-karotin egy olyan természetes anyag, mely képes a rák keletkezésének rizikóját lecsökkenteni, vagy a már meglévő tumor továbbterjedését gátolni, talán visszafejleszteni is. Azaz a béta-karotin rákellenes védőfaktornak tekinthető. Hiánya esetén fokozódik a betegség kialakulásának veszélye, ha azonban elegendő mennyiségben van jelen szervezetben, az növeli a rák elkerülésének esélyét.

A béta-karotinnak ez a védőfunkciója három különböző hatáson alapul.

Először: a béta-karotin antioxidáns, s mint ilyen leköti, közömbösíti a szervezetben lévő szabadgyököket. A szabadgyökök szabad töltéssel rendelkező, igen agresszív molekulák, amelyek nagyon gyorsan reakcióba lépnek más molekulákkal, így képesek a sejtek megváltoztatására, sejtburjánzásra.

Másodszor: fokozza a szervezet saját védekezőképességét, mozgósítja a falósejteket, amik a szervezetben képződő rákos sejteket megsemmisítik.

Harmadszor: segíti a napfény ultraibolya sugarainak hatására keletkező ún, szinglet-oxigén megkötését, amely vegyület "kötetlenül" szintén rákot idézhet elő. Az USA Nemzeti Rákintézete a rák megelőzése céljából napi 6 milligramm béta-karotin szedését javasolta. Ez a mennyiség 100 gramm sárgarépában, vagy 120 gramm spenótban, vagy 1200 gramm paradicsomban, vagy 6 kg almában található. Mivel ilyen sok gyümölcsöt, zöldséget tartósan nem mindenki tud fogyasztani, ezért jó, hogy a béta-karotin szedhető kivonat formájában is. Ellentétben az A-vitaminnal, a béta-karotin szedése teljesen veszélytelen. Ha túl sok kerül a szervezetbe, az akkor sem dolgoz föl belőle többet a szükségesnél, a felesleget a zsírszövetekben raktárazza el. Túladagolásra figyelmeztet a bőr egyes területeinek besárgulása, ám ez ártalmatlan folyamot, az adag csökkentésével megszűnik. A béta-karotin jelenléte csökkenti a sejtek E-vitamin szintjét, ezért szükséges az E-vitamin pótlása.


Figyelem!

  • A cukorbetegek szervezete kevesebb béta-karotint tud hasznosítani, így ők szedés előtt konzultáljanak kezelőorvosukkal!

  • A béta-karotin minden zöld és sárga növényben megtalálható. Legértékesebb forrásai: sárgarépa, spenót, kel káposzta, sárgadinnye, sárgabarack, tök, cékla, brokkoli, fokhagyma, lucerna, mustármag, halmájolaj.

  • Az élelmiszerek gyakran szennyezettek vegyszerekkel, környezetkárosító anyagokkal, táplálékkiegészítővel ez a veszély nem áll fenn.

  • Dohányosok konzultáljanak kezelőorvosukkal a béta-karotin szedése előtt.



A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr22236313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása