A szigorú, teljesen élesztő- és szénhidrátmentes diétát minimum egy-két hétig érdemes következetesen folytatni megalapozva ezzel a kúra sikerét. Muszáj ugyanis megvonnunk gombáink táplálékát, mert ezzel is szűkítjük a természetes életterüket.
A Candida szénhidráttal táplálkozik. Tehát mindent, aminek alapja a cukor - így természetesen a méz is - ki kell vonnunk étkezésünkből. Még a diabetikus cukrot is, mivel van benne fruktóz.
Sajnos a szigorú diéta idején a legtöbb gyümölcsöt is, hiszen még a savanyú gyümölcsfajtákban is, mint például a grapefruitban, van gyümölcscukor. Egyedül a tejcukor az engedélyezett, mivel a laktózt a gombák nem tudják lebontani, így az nem szolgál számukra táplálékul.
Fontos, hogy az ember sok ballasztanyagot egyen, mert azokkal a bélnyálkahártya tisztul, és a gombák is kipucolódnak. Nem jók azok az élelmiszerek sem, amelyek elszigetelt keményítőt tartalmaznak. Vigyázni kell a „teljes-őrlésű” termékekkel is, mert gyakran több bennük a fehérliszt, mint a többi.
Az élesztőalapú termékek is tilosak: bor, sör és a legtöbb sajttermék - különösen a penészes sajt. Húsnál, felvágottaknál is vigyáznunk kell. Kerüljük a tartósított termékeket, ugyanis gyakran mézzel és cukorral is konzerválják ezeket.
Amit semmiképpen ne együnk:
- kefir,
- sütőpor
- élesztő
- barbecue-szószok
- élesztővel készült termékek, ételek
- sör, bor, pezsgő
- sajt (a legtöbb fajta)
- fehérkenyér, zsemle, kifli
- tejföl
- édességek
- kechup, majonéz, mustár
- szárított gyümölcs
- szójatermékek
- dinnye
- gomba
- gyümölcslevek
- kész salátaöntetek, mártások (pl. Worchester)
- fehér rizs
- tészták
Eleinte ne, később azonban nyugodtan:
- bab
- kopasz barack
- borsó
- banán
- szőlő (max. 12 szem naponta)
- kukorica
- tej
- alma
- körte
- könnyű sajtfélék, amik nem penészképződéssel, gombás érleléssel készültek
- avokádó
- cseresznye
Csak bátran fogyasszunk:
- padlizsán
- zeller
- fehérrépa
- ananász
- joghurt (natúr)
- karfiol
- fejes saláta
- kávé
- brokkoli
- hagyma
- ásványvíz
- uborka
- spárga
- teák
- sárgarépa
- spenót
- burgonya
- fehérkáposzta
- juhtúró
- zöldpaprika
- hagyma
- kecsketej
- paradicsom
- vöröskáposzta
- petrezselyem
- hidegensajtolt olajak
- retek
- korpatermékek
- minden sovány hús, hal
- kelbimbó
- hajdina kagylófélék
- cékla
- natúr rizs
- tojás
A zöldségeket, gyümölcsöket lehetőleg frissen fogyasszuk! Az alkohol elvben nem más, mint cukor – ezt nem szabad elfelejteni!
Fontos, hogy immunrendszerünk erősítéséhez sok vitamint és nyomelemet vigyünk be szervezetünkbe. Így A-, B1-, B3-, B6-, C- és E-vitamint, folsavat, biotint, magnéziumot, kalciumot, rezet, krómot, lítiumot és cinket.
A candida legyőzése pusztán a diétán keresztül hosszú, fáradtságos, lelkileg és fizikailag is megterhelő folyamat. A candida legyőzését a kiéheztetésén túl, a természetes ellenségeinek felhasználásával tudjuk felgyorsítani.
Utolsó kommentek