Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Kezdődjön hát a leszokás az utolsó szállal!

2007.10.03. 20:16 - vitalman

Ha úgy érzi, hogy meghozta a döntést, akkor készítse ki az utolsó szál cigarettáját egy olyan helyre, ahol dohányzik, és jól látja! (lehet, hogy ki fog száradni… tegye dobozba… de csak egyetlen szálat.)

Vegye elő a naptárt és tűzze ki a leszokás pillanatát! Például jövő hét kedden 16 órakor fogom elszívni, az utolsó szál cigarettámat. Ezt követően ragaszkodjon ehhez az időponthoz, minden áron! Nincs több halogatás!

Az utolsó szál legyen kikészítve… A köztes időben nyugodtan dohányozzon tovább, de a füzet legyen a keze ügyében. Ebből a füzetből összesen hat lapot fog használni a kitűzött időpontig. A füzetbe írt állításait mindig múlt időben fogalmazza meg.

  • Az első lapra írja fel, amiért leszoktam (múlt idő). Írjon ide példákat: nem kaptam levegőt a harmadikon, sárga volt a körmöm, büdös volt a szám stb… (ezek a hátrányok)
  • A másodikra írja fel, amikor és ahol jól esett. Írja ide azokat az élethelyzeteket, amikor a legjobban kívánja a cigarettát, például: ebéd, sör, vagy szex után, munkába menet, ha ideges voltam vagy reggel a kávéhoz… (ezek a rossz szokásminták, innen fog majd először támadni az ellenség)
  • A harmadikra írja azt: azzal a céllal döntöttem el, hogy leteszem. És írjon ide egy nagyon jó célt! Valamit, amiért hajlandó lenne meztelenül táncolni a hóban, és amihez hozzásegíti a leszokás. Aki gyereket szeretne annak most könnyű dolga van… a többiek törjék a fejüket…
    ha üresen hagyja, akkor vesztett… de van még egy hete a leszokás pillanatáig! (a gyönge pillanatokra)
  • A negyedikre írja azt: a nyereségem pedig… az hogy újra szívesen csókolóznak velem, könnyen veszem a lépcsőket, több pénzem lesz, újra kapok levegőt… (megerősítés reggel-este)
  • Az ötödikre írja fel a felmerülő gondolatait. (Mindent, ami az eszébe jut! Ezek lesznek majd a megerősítései)
  • A hatodikra pedig, a sikerek kerülnek. Minden apró siker hihetetlen fontossággal bír majd a megfelelő időben, ezért ne legyen rest felírni mindent.

Szánja rá ezt a hetet erre a füzetre, és töltse fel az oldalakat tartalommal a kitűzött időpontig. Figyelje meg a szokásait, mindent írjon fel. A döntő pillanatban még fontos lehet.

Reggel és este megerősítésképpen mondogassa a fürdőben a tükör előtt: Én egy nemdohányzó vagyok! Én egy nemdohányzó vagyok! (csinálja úgy, hogy senki se hallja… de mindenképpen mondogassa!) figyelje a gondolatait, és írja fel a füzetbe… (mit fogok majd csinálni amikor… és sok más furcsa gondolat…)

Friss levegőt!A légző-gyakorlat sokkal fontosabb, mint gondolná! A tüdő a dohányzás következtében, gyulladásos állapotban van, ezért külön fel kell majd készíteni a változásra.

Nem fogja először megérteni, hogy a nagyon mély levegővétel ellen már nem kell a hörgők összehúzásával védekeznie. Ez már nem méreg, ez már csak levegő… ezen a héten még csak gyakoroljon, lehetőleg ne közvetlenül dohányzás előtt vagy után.

A légző-gyakorlat igen egyszerű. Szájon át, rendkívül gyorsan, hihetetlen nagy levegőt kell venni! Azután ezt bent tartani ameddig csak tudja. Ezt négyszer-ötször ismételje meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr99185029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mnsza.hu · http://www.mnsza.hu/index.htm 2007.10.30. 18:39:18

Fontos fejlemény a napokban az Európai Parlament - sajnos nem kötelező - állásfoglalása, ami a dohányzás megtiltására szólít fel minden zárt munkahelyen, beleértve a vendéglátóipart, az összes középületben és közlekedési eszközön.
süti beállítások módosítása