Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Ha már egy életen át elkísér...

2007.10.02. 20:19 - vitalman


…avagy a kicselezett herpeszvírus

A modern tudomány válasza herpeszvírusra a lizin, valamint vírusölő és az immunrendszert erősítő gyógynövények keveréke.

A herpesz vírus szaporodásához szükséges enzim szintéziséhez argininra van szükség. A lizin kompetitíve beépül az arginin helyre, gátolva ezzel a herpesz vírus szaporodását, és specifikus antivirális hatást fejt ki.

a herpesz nélküli élet„Nehéz ételt ettem!”; „Más után ittam!”; „Az étteremben nem mosogatnak rendesen” – ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket már sokszor tettünk vagy hallottunk valamelyik ismerősünktől, amikor megjelentek a herpeszes hólyagocskák az ajkakon. Először még nem is tulajdonítunk neki túl nagy jelentőséget, hiszen pár nap alatt el is tűnhet a herpesz.

Igazán zavarónak már csak akkor érezzük, amikor már rendszeressé válik a kellemetlen tünet.

Az ajakherpeszt már évszázadok óta ismeri az emberiség, tüneteit az orvosokon kívül a szenvedő alanyai ismerik csak jobban. Azonban gondolták volna, hogy csak a múlt században vált ismertté, hogy vírus okozza?

Visszatérő betegség, amely a bőrön és a nyálkahártyákon keletkező apró, fájdalmas, folyadékkal teli hólyagocskák képében jelentkezik. Kiújulását bizsergés, kellemetlen érzés vagy viszketés jelzi már a hólyagok megjelenése előtt.

Ha a hólyagos kiütés el is tűnik, a vírus a fertőzött területet érzőidegekkel ellátó idegsejtekben lappangva meghúzódik.

Időnként a vírus újra aktivizálódik és szaporodik. Kiválthatja túlzásba vitt napozás, láz, fizikai vagy érzelmi megterhelés, immunhiányos állapot vagy bizonyos gyógyszerek mellékhatásai.

A herpesz fertőző, és közvetlen érintkezés útján terjed!

A herpeszvírus-fertőzés rendkívül gyakori. Felmérések szerint az idősebb korosztályban a lakosság 70-80 százaléka vírushordozóvá válik. A fertőzés emberről emberre terjed.

Sok esetben úgy fertőződünk meg, hogy észre sem vesszük. Amikor a tünetek elmúlnak, a sebek begyógyulnak, azt hisszük, hogy minden rendben. Sajnos nincs minden rendben. A vírus maradt, csak rejtőzködik.

A vírusok a száj nyálkahártyájáról az érzőidegek mentén az idegdúcokba, főként az érzőidegdúcokba vándorolnak, ott éldegélnek az idegsejtekben, és arra várnak, hogy érjen bennünket valami. Például: lázas állapot, gyomorrontás, lelki trauma, stressz, nőknél menstruáció, stb. Ekkor ismét aktiválódnak. Újra szabadon szaporodnak, és újra herpeszes tüneteket okoznak.

Szinte mindenkiben ott lappang a herpeszvírus, de akinél egyszer aktiválni tudja magát, annál mindig elő fog jönni. Az immunrendszerünk gyengülésével kezdi meg „hódító útját”, és ez akár havonta megismétlődhet.

Talán kevésbé ismert, hogy többféle herpeszvírus létezik.

herpesz vírus (HSV) Az ajkakon megjelenő herpeszvíruson kívül, melynek HSV-1 a neve (herpes simplex vírus 1), sajnos még többféle herpeszvírus is ismeretes. Ebbe a családba tartozik a bárányhimlő is, melyet sokunk átélt gyermekkorában, ezt a varicella okozza.

Ez a vírus ugyanúgy viselkedik a fertőzés lezajlása után, mint a többi. A gerincvelő hátsó szarvának sejtjeiben, zárványtestek formájában velünk marad, és ha legyengülünk, ez okozza felnőtt vagy idősebb korban az övsömört, ami nemcsak kellemetlen, csúnya látvány, hanem fájdalmat is okoz.

A szintén egyszerűnek (simplex) nevezett HSV-2 (herpes simplex vírus 2) viszont a nemi szervekben okoz hólyagocskákat, akár fekélyt is. Nemi úton terjed, és szülés esetén okozhat bonyodalmakat.

Az 1-es és 2-es herpeszvírusról a közelmúltban megállapították, hogy kísérleti szövetkultúrákban a sejteket képesek rosszindulatúan átalakítani és daganatképzést elindítani.

Meg kell említenünk, hogy a gyakran kiújuló herpesz pszichés zavarokat is okozhat. A herpesz megnehezítheti a párkapcsolatokat, bizonyos foglalkozásoknál akadályt jelent a munkavégzésben.

A gyakori kiújulás állandó feszültségérzetet okozhat, rettegést attól, hogy pont a legkellemetlenebb időpontban jelentkeznek majd a tünetek, és maga ez a pszichés tényező is kiválthatja a herpeszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr8183951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása