Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

A vércsoport-diéta kialakulása

2007.10.01. 14:07 - vitalman

Megfigyelték, hogy a szigorú zsírmentes, vegetáriánus szanatóriumi koszt egyesekre gyógyítólag hatott, míg mások állapota sokat romlott emiatt. Ekkor rájöttek, hogy az emberek szervezete az, ami különbözőképpen reagál az egyes élelmiszerekre.

Kis gondolkodás után rájöttek, hogy a vér lehet a megoldás kulcsa.

A statisztika, amit ebben a kérdésben végeztek, alátámasztotta elméleteiket, miszerint igenis függ a felvett táplálék megemésztésének képessége a vércsoportunktól.

Bizonyos élelmiszerek kivonatai az egyes vércsoportok vörösvértestjeit kicsapták – tudományos kifejezéssel élve agglutinálták –, és ezért a jelenségért a növényi és állati eredetű élelmiszerek egy részében található úgynevezett lektinek tehetők felelőssé.

Ezek a különleges „ragasztóanyagok” a vörösvértestek felületén található, a vércsoportot meghatározó, speciális cukoralkotóhoz kötődnek és szinte összeragasztják a vörösvértesteket, elindítva ezzel a szervezet állapotának romlását. Mivel ezek a cukoralkotók nemcsak a vérben, hanem más szövetféleségekben is megtalálhatók, az adott vércsoportnak nem megfelelő táplálék a szerveket közvetlenül is károsíthatja.

Statisztikákat használtak arra, hogy megvizsgálják az összefüggéseket a vércsoportok és betegségek között. Arra a megállapításra jutottak, hogy az egyes vércsoportoknak meghatározható, tipikus megbetegedései vannak.

D'Adamo doktor és munkatársai nemcsak azt határozták meg, milyen élelmiszereket nem ajánlatos fogyasztaniuk az egyes vércsoportokhoz tartozó embereknek, hanem meghatározták azt is, hogy milyen az adott vércsoportnak megfelelő táplálkozás és diéta.

Ezzel együtt azonosították azt is, hogy az egyes vércsoportoknak milyen vitaminokra és gyógynövényekre van kiemelten szükségük ahhoz, hogy elkerülhessék az adott vércsoport tipikus megbetegedéseit.

Ezen keresztül tehát, a vércsoportos táplálkozás nemcsak mint tápanyagbevitel érinti szervezetét, hanem a jellemző vitaminokon és gyógynövényeken keresztül az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés kulcsa is egyben.

Ma már hozzáférhetők olyan vércsoport-specifikus táplálékkiegészítők, melyek úgy pótolják a vércsoportra jellemző vitaminhiányt, hogy közben figyelembe veszik a betegségre való hajlamot is.

Ha szeretne többet megtudni az egyes vércsoportok vitamin- és gyógynövényigényéről, valamint a vércsoport specifikus multivitaminok hatásáról, akkor kattintson ide és olvassa el a Minden vércsoportra más hatásúak a vitaminok című írásunkat.

Az AB0 vércsoport-diéta elmélete és kísérletei nem régen kezdődtek, és talán ezért is oszlik meg a tudományos élet képviselőinek véleménye ez ügyben, hiszen igazából csak most jött el az idő a bizonyításra. Természetesen nem csak a diéta kapcsán vizsgálódnak a kutatók, sőt, ez igazából csak a kutatás mellékterméke. A fő a kutatási objektum a vércsoportokra és funkcióikra vonatkozik.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr18182409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Going At this website 2013.05.09. 20:16:06

Kossuth amerikai útja - 548 óra New York

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása