Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Stressz nélkül élni…

2007.09.29. 21:11 - vitalman

nyugalomban...

stressz Mai rohanó világunkban a stressz kizárása a mindennapi életből szinte lehetetlen.
Az egyetlen esélyünk, ha csökkenteni tudjuk a szervezetünkre gyakorolt káros hatásait, és így idejében megmentjük magunkat a civilizációs betegségektől.

Korunk felgyorsult élettempója újabb és újabb kihívások elé állít mindenkit. A gondok egyre szaporodnak. Míg igyekszünk kitartani, megajándékozzuk magunkat egy újabb csésze kávéval, azzal áltatva saját magunk, hogy ma tényleg ez az utolsó. Nap-nap után saját sírunkat ássuk.

Végül a szervezetünk nem bírja tovább és megbetegszik…

A betegségek 80%-a a stresszben gyökeredzik! Így az egészségünk érdekében fel kell vennünk a kesztyűt, és meg kell állítanunk a stresszt, mielőtt maradandó károkat okoz a szervezetünkben.

  • Megtudhatja, hogyan működik a stressz,
  • milyen módon tehet kárt Önben szinte észrevétlenül,
  • és hogy mi módon tudja káros hatásait kizárni az életéből.

Egy ismeretlen ellenséggel szemben képtelenség harcolni!

Ön a nap szinte minden percében stresszhatásoknak van kitéve. A családi és munkahelyi elvárásoknak való állandó megfelelés, a konfliktusok, a betegségek és sérülések, a fizikai aktivitás, az anyagi gondok, az állandó időhiány, a zajártalom és környezetszennyezés mind stresszhatást jelentenek.

A mindennapi kiélezett helyzetekben, a stresszhatásra reagálva apróbb, természetes tünetek jelentkeznek: szaporábban ver a szív, nő a vérnyomás, pupilla kitágul, a nyáltermelés csökken, az ajak és az orrnyálkahártya kiszárad, sűrűsödik a levegővétel, az izmok megfeszülnek szinte ugrásra készen, a felületi hajszálerek beszűkülnek, a szőrzet felborzolódik.

Ez egészséges stresszreakció. A kiváltó ok megszűntével néhány perc múlva ezek a jelzések, ahogy jönnek, eltűnnek. A szervezet egyensúlya helyreáll.

Ez az ősi stresszreakció egyidős az emberrel. Őseink életben maradása attól függött, hogy képesek voltak-e elég gyorsan reagálni egy vadállat támadására, vagy saját zsákmányuk menekülésére.

Az emberi agy évmilliók elteltével is ugyanúgy válaszol a fenyegetésekre, a másodperc tört része alatt mobilizálja a szervezet biokémiai arzenálját, felkészülve a menekülésre vagy a támadásra.

A civilizált társadalmi környezetben azonban már nincs mód levezetni a felhalmozott energiákat, a stresszreakció nem alkalmas a problémák kezelésére. Cselekvés hiányában megrekednek a biokémiai változások, felborítva ezzel a szervezet egyensúlyát.

A stressz funkció három fázisa:

  1. Vészfázis - Ön úgy érzi, hogy veszélyben van, bajba jutott,
  2. Ellenállás - alkalmazkodik, megszokja,
  3. Kimerülés - teljesen kimerül, nem bírja tovább.

Napjainkban a stressz miatt túl gyakran kerülhetünk abba a helyzetbe, hogy alkalmazkodnunk kell. Éppen ezért, a modern kor emberének, a stresszel való találkozása sokkal gyakoribb, alattomosabb és pusztítóbb természetű. Az ember, napjaink felgyorsult világában nem tud tökéletesen alkalmazkodni az új kihívások okozta változásokhoz.

A hosszan fennálló, fokozott készenléti állapot felfordulást okoz a szervezet biokémiai és pszichológiai egyensúlyában. A modern túlélésért való küzdelemben a szervezet kimerül, legyengül – így válik a védekező mechanizmusból, mely vészhelyzetben az ember túlélését biztosította, első számú rizikófaktorrá.

Idővel, amikor már hosszú éveken keresztül egyre csak sokasodnak a kellemetlennek megélt helyzetek, egyre több izgalmat kiváltó hatással kell szembenézni és megküzdeni. A modern életstílus gyorsuló tempót diktál, és előbb vagy utóbb másfajta tünetek jelennek meg… a betegségek tünetei…

Egy, az Európai Unióban végzett felmérés szerint a betegállományban eltöltött napok számának 50-60 százalékáért a munkahelyi stressz a felelős.

Az Európai Unió munkavállalóinak 28 százaléka jelentős munkahelyi feszültségnek van kitéve nap, mint nap. A következmények kezelése 20 milliárd euróba kerül évente. A probléma súlyosságát jól érzékelteti az International Labour Organization felmérése, mely szerint a stresszt csak a hátfájás előzi meg a munkahelyi ártalmak gyakorisági sorrendjében.

A problémák forrását fel kell tárni és meg kell szüntetni. Nem segít, ha a munkaidőben el nem végzett munkát még haza is magával viszi valaki. A kikapcsolódás és a sport létfontosságú! De ha másként nem megy a lazítás, akkor javasolt feszültségoldó készítmények alkalmazása. De csak azoké, amelyek bizonyítottan nem okoznak függőséget és nincsenek mellékhatásaik.

A betegségek 80 százaléka a stresszben gyökerezik. Nem csoda hogy napjaink legtöbb társadalmi-egészségügyi problémáját az úgynevezett civilizációs betegségek jelentik. Ilyenek a gyomor- és nyombélfekély, érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, depresszió, mentális és nemi funkciók zavara, daganatos betegségek és még sorolhatnánk.

A stresszt azonban nem győzheti le, és nem is iktathatja ki teljesen életéből. Azonban káros hatásaitól szenvedni és velük együtt élni nem kötelező.

A stressz és okozott betegségei a modern ember problémája. Ez elsősorban életmódunknak köszönhető, amelyet elsősorban a társadalmi követelményeknek való feltétlen megfelelés működtet.

Ez a megfelelési vágy hajt bennünket minden nap, és ösztönöz mind nagyobb- és nagyobb teljesítmény leadására. "A százévesek gyökere” című tanulmányunk bemutatja Önnek, hogyan tud mégnagyobb teljesítményt kihozni magából és egyúttal megelőzni a stressz káros hatásait a gyógynövények 1200 éves királyával, a Rhodiola roseával.

Állandóan folynak a kutatások a stressz leküzdésére és az egészség megőrzésére szolgáló új lehetőségek után. A táplálkozáskutatók figyelmét, napjainkban a tápanyagok egy új fontos kategóriája vonja magára. Ezek a „fito-tápanyagok”, vagyis a növényekben található hatékony vegyületek, melyek mélyrehatóan jótékony hatást fejtenek ki az emberi szervezetre.

A gyógynövények birodalmának királyai az adaptogének, melyeket a tradicionális gyógyítók már évezredek óta alkalmaznak, és melyeket a tudomány most „újra felfedezett”.

Ilyen gyógynövény a Rhodiola rosea. Adaptogén tulajdonságairól, olyan tudományos eredmények láttak napvilágot, amelyek szerint képes csökkenteni a stressz káros hatásait, és ezáltal alkalmas a betegségek megelőzésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr77180919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása