Egészség és vitalitás a természet erejével...



" Önmagában a pénz nem sokat ér. A világ legdrágább kincse az egészség..."

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert én "gazdagnak " érzem magam, és ehhez az érzéshez másokat is hozzá szeretnék juttatni az oldalon publikált vitalitás tippekkel, illetve szeretném ha ti is hozzájárulnátok véleményetekkel, tippjeitekkel, tapasztalaitokkal.

A cikkekkel kapcsolatos termékeket, Itt tekintheted meg!

HA A TERMÉKRE VAGY KÍVÁNCSI, KATTINTS A LEÍRÁSOKBAN LÉVŐ KÉK SZÖVEGRE!

Címkék

agyműködés (2) agyvérzés (2) alkohol (3) allergia (12) alvás (1) alzheimer kór (3) ammónia (1) antibiotikum (1) antioxidáns (17) anyagcserezavar (1) asztma (3) autoimmun betegség (2) baktérium (1) bélféreg (1) betegség (1) biorezonancia (8) bőrelváltozás (4) bürger betegség (1) candida (10) csecsemőkor (1) csontképzés (3) csontritkulás (2) cukorbetegség (7) daganat (7) diabétesz (1) diéta (9) dohányzás (10) ekcéma (1) elhízás (2) embólia (3) emésztés (5) érelmeszesedés (4) érelzáródás (1) értágulás (3) étvágy (1) fájdalom (1) fáradtság (4) fejfájás (2) fekély (1) feledékenység (1) felfúvódás (1) fertőzés (7) fogak (3) fogyókúra (10) folsavhiány (1) gombás fertőzés (3) gyengeség (1) gyermek (1) gyógyszer (1) gyomor (2) gyomorfájás (1) gyulladás (12) hajhullás (1) hangulatingadozás (1) hányás (1) hasmenés (3) hasnyálmirigy (2) herpesz (5) hőhullám (1) hólyagkőképződés (2) húgyúti (2) idegrendszer (3) idegrendszeri zavarok (1) immunrendszer (8) immunzavar (1) infarktus (8) izom (2) izomépítés (2) ízület (3) ízületi gyulladás (4) káros baktérium (1) keringés (2) kimerültség (1) klimax (1) koleszterin (4) koraszülés (1) koraszülött (1) köröm (2) koszorúér (2) kötőszövet (2) krónikus (2) krónikus fáradtság (2) látás (1) lázcsillapítás (1) légzés (1) lelkibetegség (1) letargia (1) leukémia (1) magas vérnyomás (6) májbetegség (3) meddőség (2) méhrák (1) mell (2) memória (1) menstruáció (4) méregtelenítés (11) nemi vágy (2) növekedés (1) nyálkahártya kiszáradás (1) nyomelem (1) öregedés (3) örvsömör (1) oxigén (1) pajzsmirigy (2) parazita (1) parkinson kór (3) pikkelysömör (1) pollen (1) porc (1) potencia (2) prosztata (10) puffadás (1) rákmegelőző (5) reuma (8) rossz közérzet (3) sápadtság (1) sárgaság (2) savtalanítás (9) sclerosis multiplex (1) sebgyógyulás (5) skizofrénia (1) spermaképződés (2) sport (1) stressz és depresszió (20) stroke (1) strúma (1) szabadgyök (5) szédülés (1) székrekedés (1) szellemi (3) szívbetegség (1) szív érrendszeri károsodás (2) szmog (1) szoptatás (2) szorongás (1) szürke hályog (1) terhesség (1) test (1) tesztoszteron (1) torok (1) trombózis (6) tüdő (1) tumor (1) újszülött (1) vastagbél (3) véna (1) véralvadás (2) vércukorszint (1) vérnyomás (3) vérszegénység (2) vérvizelés (1) vérzés (1) vesekő (1) vese rendellenesség (1) vírusölő (3) vizelet elfolyási zavar (1) vízhajtó (1) zsibbadás (1) zsírégető (2) zsírsav (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • fitote: Vannak nagyon silány minőségű lucerna kapszulák amibe mindent beledarálnak. A legjobb minőséget it... (2014.07.19. 21:09) Lucerna
  • fitote: A prosztatagyulladásról minden információ! herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyullad... (2014.07.19. 21:07) Egyszer minden férfit utolér… Vagyis minden másodikat….
  • fitote: Prosztatagyulladásról részletes információk herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulla... (2014.07.19. 21:06) A férfias megoldás!
  • fitote: Prosztatagyulladás kezelés gyógynövényekkel hasznos infó herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/45/pr... (2014.07.19. 21:05) Gomba-támadás!
  • Modula: A gyógynövények valóban hatásosak a herpesz ellen. Én is egy csak természetes hatóanyagú krémet ha... (2012.02.16. 14:28) Gyógynövényekkel a herpesz vírus ellen
  • Utolsó 20

Méhpempő – Nem csak királynőknek!

2008.04.10. 19:50 - vitalman

   Amikor az ember kezdené azt hinni, hogy a tudomány mára a természet szinte minden titkát megfejtette, akkor kezébe kerül egy olyan egyszerű, de varázslatos dolog, mint a méhpempő, és rájön, hogy alig tudunk valamit.


  Vajon mi a titka a fiatal, 4-12 napos méhek mirigyváladékából és méz keverékéből álló krémszínű anyagnak? Miért nő másfélszer nagyobbra a méhpempővel etetett méhkirálynő, mint a többi méh, és miért élhet meg matuzsálemi kort, 4-6 évet szemben a dolgozók 6 hetes élethosszával? A méhpempővel táplált kísérleti méhek, és más rovarok miért élnek 30-200%-al tovább, mint társaik, és miért duplázódik meg a kísérleti tyúkok tojáshozama, ha méhpempőt adunk nekik?


A méhpempő kiváló hatását már az egyiptomiak és a rómaiak, valamint Amerika őslakói is ismerték. Az újkor embere már a mézet, a méhviaszt, a virág port, a propoliszt és a méhpempőt is használni kezdte. A tudomány megpróbálta megismerni a hatásmechanizmust, ennek érdekében feltárta a méhpempő összetételét.

Íme:

  • 12-15% cukor, 5-6% lipid, 12-13% proteinek, melyek 17-20 aminosavból tevődnek össze.

  • Valamennyi, a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosav és triptofán, mely a nyugodt alvás biztosítéka.

  • Zselatinanyag, melyben a kötőszövetekben - bőrben, porcokban, csontokban, fogakban, izmokban, szervekben - megtalálható fehérje, a kollagén termelődik. Ezt a hosszú fiatalság, a bársonyos, fiatalos bőr őrzőjének is nevezik.

  • A-, C- és E-vitamin, antioxidáns hatású vitaminok. Erősítik az immunrendszert, semlegesítik a szabadgyököket és elősegítik a D-vitamin beépülését, ami fontos a kalcium felszívódása szempontjából.

  • AB-vitaminok csoportjából tartalmaz B1, B2, B6 és B12-vitamint - fontosak a vérképződéshez, továbbá a DNS-RNS szintézishez és a szervezet anyagcsere-folyamataihoz.

  • Pantoténsav, amelynek közismert a stressz ellenes hatása.

  • Ásványi anyagok közül kalcium, vas, réz, foszfor, kálium, szilícium és kén.

  • Nukleinsavak, DNS és RNS, kilenc fontos hormon, néhány enzim.

  • Leggazdagabb természetes acetilkolin tartalom, mely szövethormon fontos szerepet játszik az agy idegvégződéseinek ingerátvitelénél más idegszálakra. A Parkinson-kórban, az Alzheimer-betegségben szenvedőknél például nagyon alacsony acetilkolin szintet állapítottak meg az agyban.

  • Bőségesen gamma-globulin, melynek közismert a jótékony hatása a fertőzések elleni harcban.


A méhpempő összetételének gazdagsága részben megmagyarázza a szervezetre gyakorolt előnyös hatásokat. Ám a lényeg valószínűleg nem az egyes részletekben, hanem az egésznek a bonyolult összetettségében, az összetevők arányaiban és kölcsönhatásában lakozik. Ennek köszönhető, hogy a méhpempő:


Késlelteti az öregedést, a szenilitást, erősíti az emlékezőképességet. Növeli a szervezet teljesítőképességét, üdeségét, fizikai erejét, csökkenti a fáradtságérzetet. Segítséget nyújt vírusos és bakteriális megbetegedések megelőzésében. Véd a gombás betegségektől, és általában véve erősíti az immunrendszert. Csökkenti az idegességet, a szorongásérzetet és kedvező hatással van a lelki és idegbetegségekre. Megszépíti a bőrt és a hajat. Jótékony hatást fejt ki szív- és érrendszeri betegségek esetén, valamint a Bürger-betegségben. Serkenti az új sejtek növekedését, gyorsítja a sebek és csontsérülések gyógyulását. Gyulladásgátló hatású, és gyorsítja a reumás eredetű ízületi gyulladás gyógyulását. Növeli a szexuális aktivitást, segíti a férfi és női meddőség kezelését. Elősegíti a növekedést. Jó a szemnek. Hozzájárul a fáradtság leküzdéséhez. Jótékonyan hat a cukorbetegekre, valamint krónikus, degeneratív jellegű megbetegedésben szenvedőknek. Tumorellenes hatásának vizsgálata folyamatban van.



  A méhpempő a természet patikájának különleges szere. Az emberi szervezetre gyakorolt hatása hasonló, mint a méhek családjára. A fejlődésben lévő szervezet növekedését segíti, a felnőttek várható életkorát kitolja. Nemcsak a fizikai tulajdonságokra van hatása, hanem a szellemi képességekre, a mentális állapotra is. A sejtfunkciók javításával valamennyi életfunkcióra hatással van, a szervezet regenerálódásától kezdve, a kóros elváltozásokon keresztül, az általános közérzetig, a szexuális aktivitásig. A méhpempő igazi elixír - nemcsak királynőknek!


Figyelem!


  • A terméket nem ajánljuk azoknak, akik érzékenyek a virágporra.

  • Gyermekek csak előzetes orvosi konzultáció után használják a terméket.

  • Mivel a méhpempő virágporból, mézből és a dolgozó méhek nyálmirigy-váladékából jön létre, a virágpor allergiában szenvedők óvatosan kezdjék el szedni. Ha allergiás reakció alakul ki, azonnal fel kell függeszteni a fogyasztását.

  • A méhpempőt érdemes mézzel együtt bevenni, így hatásosabb.

  • Hűvös helyen tartandó, mert melegben könnyen bomlik.


A bejegyzés trackback címe:

https://vitalitas.blog.hu/api/trackback/id/tr75420253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása